5 întâmplări SURPRINZĂTOARE din Primul Război Mondial pe care nu le spune nimeni la ora de istorie

5 întâmplări SURPRINZĂTOARE din Primul Război Mondial pe care nu le spune nimeni la ora de istorie
Publicat: 02/04/2016, 18:43

Când ne gândim la Primul Război Mondial, cei mai mulți dintre noi își imaginează soldați purtând mitraliere, măști de gaze și căști de protecție. Dar, așa cum se întâmplă adesea la orele de istorie, ni se prezintă evenimentele doar dintr-un anumit punct de vedere.

Iată câteva detalii pe care profesorii, mai mult sau mai puțin voit, nu ni le-au prezentat la clasă:

Existau soldați care foloseau lănci pe câmpul de luptă

Deși, adesea, Primul Război Mondial este considerat a fi primul conflct modern, au existat însă câteva detalii care demonstrează contrariul acestui fapt. Putem lua ca exemplu cazul germanilor, care, deși aveau o reputație extraordinară privind gradul lor ridicat de tehnologizare, în primele bătălii, trupele erau conduse de ulani, mercenari călare care aveau asupra lor lănci de circa 3 metri lungime.

Londra a fost bombardată cu ajutorul zeppelinelor

La acea vreme, acestea erau singurele aparate de zbor capabile să traverseze Canalul Mânecii. Prin urmare, între 1915 și 1917 ele au fost folosite de către germani pentru a bombarda capitala Regatului Unit. Problema principală a acestor vehicule era faptul că trebuiau umplute cu gaz, pentru a putea pluti în aer. Din acest motiv, ele au devenit rapid ținte sigure pentru inamicii de la sol, care le puteau doborî ușor cu ajutorul artileriei antiaeriene.

Citește în continuare pe Descopera.ro.