6 lucruri care te costă mai mult dacă le faci singur

6 lucruri care te costă mai mult dacă le faci singur
Nu se mai impune carantină pentru cei care vin dintr-o țară europeană în România
Publicat: 30/12/2015, 08:44
  1. Reparatul propriei mașini

Ceea ce poți face mașinii tale depinde în totalitate de fondul tău de cunoștințe auto și de abilitățile de a te descurca în acest domeniu. „O persoană poate cu succes să se ocupe de schimbarea uleiului la propria mașină pe marginea unei șosele, în vreme ce alta poate încurca cutia de filtrare și, astfel, ucide motorul”, explică Erica Jacobs, tehnician la Autocraftsmen în Montpelier. „Regula de bază e ca atunci când nu ești 100% sigur de ceea ce faci, mai bine cere ajutorul unui specialist”, a mai spus ea. Chiar dacă ești foarte proceput la mașini, sunt unele lucruri pe care doar un specialist cu experiență le poate rezolva, declară Greg Gunte, tehnician auto în programul Ford Accelerated Credential Training desfășurat de Universal Technical Institute din Exton. Lasă experții să testeze și să înlocuiască bateria mașinii, să verifice frânele sau să inspecteze suspensiile. Totodată, de când mașinile au fost computerizate, sistemul lor de funcționare este unul mult mai complex.

  1. Vânzarea sau închirierea casei tale

Luând în considerare că agenții imobiliari percep comisioane de pe urma fiecărui apartament vândut, poate fi tentant să cauți un cumpărător de unul singur. Dar sunt șanse ca în felul acesta, portofelul dumneavoastră să sufere o pierdere. Cel mai mare dezavantaj în a nu apela la un agent imobiliar ține de lipsa unei perspective asupra pieței, spune Jonathan Macias, un agent imobiliar cu sediul în El Segundo. Dacă nu apelați la un agent imobiliar, veți avea mai puțini oameni care vă vor vedea proprietatea pe care doriți să o vindeți, iar asta se traduce într-un preț de vânzare mai mic pe care trebuie să-l stabiliți din cauza lipsei concurenței. Un alt aspect ține de procesul de negociere „Un broker experimentat va fi mult mai abil în a desfășura procesul de negociere raportat la indicatorii pe care îi propune piața”, mai spune Macias.

  1. Să plătești singur taxele

„Dacă un plătitor de taxe are de plătit o taxă simplă ca urmare a unui contract de colaborare, atunci să te duci singur să-ți plătești taxa, poate fi cel mai deștept lucru de făcut”, spune Gabe Lumby , contabil din Springield. Dar „cum viața devine mai complexă, să închiriezi o proprietate, să începi o mică afacere sau să ai activitate de antreprenor, să investești, etc, nu este o idee tocmai potrivită să te ocupi singur de procesul ce ține de taxe și impozite, ar fi indicat să angajezi un contabil.”, mai zice el. Un aspect important ține de faptul că legile legate de taxe se schimbă în fiecare an: „În 1995, existau aproximativ 14 dispoziții de penalizare în lege”, spune Ted Kleinman, contabil în serviciul de taxe al SUA. „În prezent numărul penalizărilor s-a mărit de 10 ori, generând confuzie printre plătitorii de taxe”, spune Reid.

  1. Să-ți faci cumpărăturile de unul singur

Zilele acestea poți beneficia de servicii de unde te așteptai mai puțin. Pentru câțiva bănuți, companii precum Google Express îți poate transporta bunurile la locuință, companii precum Instacart îți pot aduce alimentele acasă, Munchery îți poate trimite meniuri de mâncare gata preparate de un bucătar din cartierul tău, iar Washio poate să ridice rufele de la spălătorie în locul tău și să ți le aducă acasă. Totul ține de cât de mult valorează timpul tău pentru tine.

  1. „Să faci pe bona” și să stai să ai grijă de copii

Poate fi mai eficient pentru timpul și pentru energia ta să închiriezi o bonă care să aibă grijă de copiii tăi. Beneficiile pot avea consecințe asupra activității tale la muncă și, astfel, poți fi mai productiv și dobândi un salariu mai mare. Deci dacă plătești o bonă cu o sumă modică, pierderea poate fi acoperită de un venit mai mare la care poți ajunge datorită energiei și concentrării dobândite. Conform unui sondaj făcut în SUA, femeile care decid să petreacă timp acasă având grijă de copii, pierd 37% din capacitatea lor lucrativă.

  1. Să faci modificări la propria locuință

Deși poate părea la îndemână să te ocupi să îți amenajezi locuința de unul singur, improvizațiile și modificările făcute unui apartament, oricât de tentante ar fi, se pot întoarce împotriva ta.

Una dintre problemele care au ieșit la iveală în cazul imporvizațiilor care s-au soldat cu efecte negative a venit din ignorarea planului apartamentului. În unele cazuri, neglijarea circuitelor electrice și a instalației de gaze, poate duce la tragedii, spune Mary Ann Moran, designer de băi la The Kitchen Coach din New Haven. Zonele unde sunt plasate instalațiile sanitare sunt alre locuri delicate ce pot aduce complicații în momentul când proprietarul locuinței se decide să facă modificări de unul singur.

Acum câțiva ani, David Ratliff, patron și CEO la Midway Plumbing din Texas, a spus că a avut un client care a încercat să își instaleze de unul singur un încălzitor de apă iar acestuia i-a cedat robinetul de golire, fapt ce a dus la inundarea garajului său și la pagube colaterale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control