8 locuri secrete de vizitat în București: de la singura stradă în trepte la templul Coral

8 locuri secrete de vizitat în București: de la singura stradă în trepte la templul Coral
Publicat: 02/03/2017, 11:20

Strada Xenofon-singura stradă în trepte. Această stradă a fost construită în urmă cu 220 de ani și are un design unic, deoarece este construită în trepte. Are 100 de trepte și este un exemplu pentru arta modernă a străzii. În fiecare an, treptele sunt repictate, iar acestea includ diferite teme ale Bucureștiului, precum monumente faimoase proiectate în forma unei cascade.

Castelul lui Vlad Țepeș. Este localizat în mijlocul orașului iar clădirea reprezintă o replică a Fortăreței din Poenari care a fost deținută de Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Dracula. Construcția are peste 100 de ani, iar pe vremea Regelui Carol I, castelul era folosit pentru a deține un rezervor de apă.

Casa Melik. Construită în anul 1750, casa este una dintre cele mai vechi clădiri private din București. Locuința dispunde de un design cu elemente tradiționale precum o pivniță înaltă, verandă acoperită cu geam etc. În ziua de astăzi, casa găzduiește Muzeul Theodor Pallady și poate fi vizitat de miercuri până duminică.

Stația de metrou Politehnica. Stația de metrou oferă un peisaj unic cu fosile preistorice care datează de mai bine de 65 de milioane de ani. Greu de crezut, nu? Construcția stației a început în 1983, iar plăcile care au fost folosite au fost extrase din Munții Apuseni, o zonă care a fost total acoperită de apă în perioada cretacică. Toate fosilele aparțin unor creaturi marine precum melci de mare, corali, scoici și sunt perfect vizibile în stația de metrou.

Pasajul Macca Vilacrosse. Acest pasaj spectaculos acoperit de geamuri în nuanțe de galben a fost construit în 1891 în timpul celei mai prospere perioade din București- la Belle Époque (Epoca Frumoasă). Pasajul reamintește de stilul boem și a fost construit pentru a încuraja comerțul la nivel de stradă. Cu alte cuvinte, a fost primul mall din București. În ziua de astăzi, pasajul găzduiește o varietate de baruri și restaurante.

Biserica Mihai Vodă. Una dintre cele mai vechi și bine păstrate biserici din București este biserica Mihai Vodă care, este un exemplu rar al arhitecturii medievale. Aceasta a fost construită în 1594 de Mihai Viteazul (primul om care a unit Valahia, Transilvania și Moldova) și a fost înconjurată de ziduri de apărare, aflându-se deasupra orașului, în vârful unui deal. Din păcate, în ziua de astăzi, biserica este ascunsă în spatele blocurilor comuniste, deoarece în acea perioadă, Ceaușescu nu își dorea să vadă nicio biserică lângă Palatul Parlamentului și a ordonat distrugerea lor. Arhitectul șef a reușit să salveze 13 biserici, mutându-le cu ajutorul unui camion feroviar, aceasta fiind mutată 285 de metri la Est.

Insula virgină. Este una dintre cele mai mici 5 insule care înconjoară lacul parcului Alexandru Ioan Cuza (Parcul IOR). Această mică insulă este unică, deoarece și-a dezvoltat propriul ecosistem, fiind un refugiu potrivit pentru diferite specii precum rațe, lebede, țestoase, șerpi de apă și insecte. Aceasta este o zonă protejată, iar singurul mod în care te poți apropia este prin închirierea unei bărci. Parcul IOR este unul dintre cele mai mari parcuri din București, fiind tototdată o oază adevărată a naturii.

Templul Coral. Acesta este una dintre cele mai importante clădiri pentru religia Iudaică din România. A fost construit între 1857 și 1867, când comunitatea de everei obișnuia să fie cea mai mare minoritate din București (11%). Templul a fost devastat de Legionari și restaurat dupa cel de-al doilea război mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...