A câștigat în instanță DREPTUL LA MOARTE. Tânăra paralizată care și-a dat părinții în judecată pentru că nu o lăsau să-și pună capăt suferinței

Povestea emoționantă a unei tinere pe care părinții, de dragul credinței, nu o lăsau să moară...

O femeie de 28 de ani, paralizată de la gât în jos din cauza unei tumori cerebrale, a câștigat în instanță dreptul la eutanasie, în urma unui proces intentat propriilor părinți, care s-au opus deconectării de la aparate, din motive religioase.

New York Daily News, citat de Daily Mail, scrie povestea emoționantă a lui Grace Sung Eun Lee, manager la o bancă din New York, ai cărei părinți, creștini devotați de origine coreeană, consideră că, dacă ar lăsa-o să aleagă moartea în detrimentul vieții, ar fi un păcat capital, echivalent sinuciderii.

Ca urmare a deciziei instanței, medicii o vor deconecta pe Grace de la aparatele care îi mențin funcțiile vitale, în cazul în care părinții ei nu face recurs în fața judecătorilor. Cazul tinerei care încearcă să-și câștige dreptul la moarte reaprinde conflictul dintre etica medicală și religie.

„Dincolo de toată confuzia asta, fiica mea vrea să ajungă în Rai. Îi tot spun că starea ei s-ar putea ameliora. Domnul o va ajuta”, a declarat mama bolnavei.

Tatăl lui Grace este pastor la Biserica Creștină Coreeană din Queens, iar membrii congregației sale se roagă acum pentru sufletul tinerei, care, cred ei, ar putea fi condamnat să ajungă în Iad, odată comis păcatul eutanasiei, echivalentă pentru e cu suicidul.

Părinții cred că morfina și calmante care îi sunt administrate fiicei lor pot influența capacitatea de a decide. Totuși, medicii susțin că tânăra este conștientă și că nu se pot opune dorinței ei de a pune capăt suferinței.

Problemele de sănătate ale lui Grace au început anul trecut și, cu toate că a făcut chimioterapie, tratamentul nu a dus la localizarea tumorii, iar luna trecută a avut un atac cerebral, în urma căruia a rămas paralizată de la gât în jos.

Copiii din parohia unde predică tatăl lui Grace au realizat planșe cu desene și au scris mesaje de încurajare pentru aceasta. De asemenea, cei care o vor în viață au făcut o pagină de Facebook intitulată „Save Grace SungEun Lee”, unde sunt postate mai multe pasaje din Biblie și fotografii cu Grace din perioada când aceasta era sănătoasă și fericită. Toți se roagă ca ea să revină la gânduri mai bune.

În cultura coreeană, părinții au un rol important în deciziile legate de copiii lor, iar morala creștină condamnă dorința oamenilor de a-și lua viața, indiferent de suferințele pe care aceștia trebuie să le părimească. Bioetica medicală este tranșantă în ceea ce privește cazul lui Grace. Dacă pacienta este în stare să ia decizii în mod conștient, acestea vor fi respectate.

 

Inchide