A dispărut de acasă de mai bine de 16 ani. Într-o zi, rudele lui au primit un telefon care le-a schimbat viața. Ce se întâmplase cu bărbatul

Redactor:
Gândul
A dispărut de acasă de mai bine de 16 ani. Într-o zi, rudele lui au primit un telefon care le-a schimbat viața. Ce se întâmplase cu bărbatul
Detalii pe Gândul.

Familia sa a desfășurat la acea dată o campanie de strângere de fonduri pentru a achita costurile generate de aducerea sa înapoi în Australia. 

Inițial, bărbatul a trăit cu unchiul său, despre care spune că-i era ca un tată, în timp ce familia sa a rămas în Australia. Unchiul a murit în urma unui infarct în 1999, acesta fiind și anul în care rudele l-au văzut pentru ultima dată pe Jason.

După moartea acestuia, Douglas a rămas în Marea Britanie și a locuit, pe rând, la mai mulți prieteni, familia sa pierzând definitiv legătura cu el în anii 2000. Pentru că locuiau pe alt continent, aceștia nu au putut depune o solicitare pentru ca autoritățile engleze să înceapă o anchetă oficială, iar demersurile către poliția din Australia au rămas fără rezultat. Într-un final, rudele au reușit să demareze căutările pe teritoriul Marii Britanii și, într-o zi, au primit un telefon care le anunța că l-au găsit pe Jason. 

„A plâns la început, dar apoi a fost fericit. Am vorbit despre foarte multe lucruri, momente din copilările și viețile noastre de acum”, a spus sora lui pentru Independent. „Mi-a povestit viața grea pe care a avut-o acolo și cât de greu i-a fost să obțină orice fel de ajutor financiar, fapt pentru care a și trăit pe străzi mult timp”. 

„Mi-a mai spus și că în primii ani i s-au furat actele, inclusiv buletinul și pașaportul, iar fără ele nu putea să se descurce pentru a supraviețui. Așa că s-a ocupat cu infracțiuni ca furtul din magazine sau cerșitul, ca să aibă ce mânca”, a mai spus aceasta. 

 

Inchide