A murit „adevăratul Benjamin Button”. Tributul pe care i l-a adus o echipă de fotbal american

A murit „adevăratul Benjamin Button. Tributul pe care i l-a adus o echipă de fotbal american
Publicat: 13/01/2014, 12:30
Actualizat: 21/03/2019, 12:29

Adolescentul american Sam Berns, cunoscut în lume drept „adevăratul Benjamin Button” pentru că suferea de o disfuncție genetică ce provoacă îmbătrânirea prematură, a murit în acest sfârșit de săptămână, la vârsta de 17 ani. La aflarea veștii, jucătorii echipei de fotbal american New England Patriots au făcut un gest emoționant în cinstea adolescentului Sam Berns care urma să le fie căpitan de onoare în meciul cu Indianapolis Colts. Tânărul a murit însă cu o zi înainte de meci, în urma unor complicații apărute din cauza bolii progeria de care suferea, scrie CNN.

Sâmbătă noapte ar fi putut fi un moment de sărbătoare pentru adolescentul care urma să stea în mijlocul Stadionului Gillete alături de echipa sa preferată și să fie aplaudat de aproape 70.000 de spectatori. Acesta nu a avut loc însă niciodată, dar jucătorii de fotbal american au avut grijă să îi cinstească memoria adolescentului care îi inspirase cu modul său de gândire optimist. Ei au ținut un moment de reculegere înaintea meciului, iar la final i-au dedicat acestuia victoria în fața Indianapolis Colts.

„Era un tânăr special a cărui poveste inspirațională și atitudine pozitivă asupra vieții m-a sensibilizat”, povestește Robert Kraft, patronul Patriots.

Sam Berns era cunoscut în întreaga lume și participa la conferințe motivaționale precum cele organizate de TEDx. Cei de la HBO au realizat chiar un documentar despre viața sa de zi cu zi.

Unu copil din patru milioane suferă de progeria, o mutație genetică ce blochează funcționarea normală a celulelor din organism și duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. La ora actuală, în lume trăiesc 200 de copii care suferă de această afecțiune.

Sursă: YouTube

Cele mai importante știri online, în fiecare zi, pe gandul.info