Această femeie ar putea obține o parte importantă a averii lui Dinu Patriciu

Publicat: 20/08/2014, 12:15
Actualizat: 20/03/2019, 17:35

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit la vârsta de 64 de ani într-o clinică din Londra cel mai probabil din cauza unei infecții apărute după un transplant de ficat, a avut, conform presei tabloide, o relație cu Melanie Anne Chen, o chinezoaică din Trinidad Tobago.

Se pare că acesta a cunoscut-o pe femeia de 43 de ani în vremea în care ea lucra la Morgan Stanley, companie care a asigurat consultanța vânzării Rompetrol către KazMunaiGaz. Dacă relația celor doi se dovedește a fi adevărată, Melanie Anne Chen ar putea obține o parte considerabilă a averii lui Patriciu estimată la 2,3 miliarde de euro.

FOTO: enational.ro

Chen era în 2012, șefa DP Holding, o companie care controla printre altele Marexim – firma ce deținea licența de explorare a unui perimentru de 9.000 de mp în Marea Neagră, Adevărul Holding, Liberty Bank, Adevărul Imobiliare și Rutley Investments, potrivit cancan.ro.

Ea a fost căsătorită, până în 2009, cu un suedez, iar în 2010 au început primele speculații privind relația sa cu Dinu Patriciu. Având unele probleme de sănătate, omul de afaceri român călătorea în acea perioadă destul de mult în Marea Britanie. Potrivit presei tabloide, la una dintre vizite acesta a renunțat să se mai cazeze la un hotel, așa cum făcea în mod obișnuit, și a stat în casa lui Melanie Anne Chen.

A doua zi, cei doi au fost văzuți din nou împreună în public, iar ulterior au zburat cu un avion privat de la Londra la Milano pentru ca Patriciu să ajungă la un spital italian.

Omul de afaceri român nu a fost însoțit la medic de soție, ci doar de una dintre fiicele sale și de Chen. După ce au părăsit spitalul din Milano, cei trei au ajuns în România unde Chen a fost găzduită la proprietatea din Snagov a lui Dinu Patriciu.

FOTO: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto

Dinu Patriciu și Dana Patriciu se aflau la momentul decesului acestuia în proces de divorț. Divorțul fusese cerut de Dinu Patriciu în februarie 2013 la Judecătoria Sectorului 1 și ulterior mutat la Buftea.

În paralel, la Judecătoria Sectorului 1 se dezbătea partajul celor doi soți, după ce Dana Patriciu a cerut în instanță jumătate din averea omului de afaceri. Partajul a fost cerut încă din 2012 de către Dana Patriciu, pe motiv că soțul său nu mai are discernământ și că ar fi înstrăinat unele dintre bunuri. Cei doi erau căsătoriți din 1994 și aveau doi copii.