Această tânără s-a îmbătat acasă, însă s-a trezit într-o închisoare. Ce „tratament” i-au aplicat gardienii. „Am crezut că mor”. VIDEO

Această tânără s-a îmbătat acasă, însă s-a trezit într-o închisoare. Ce „tratament i-au aplicat gardienii. „Am crezut că mor. VIDEO

Amber Swink a fost arestată în timpul nopții, după ce consumase ceva mai mult alcool în propria-i casă. Tânăra a povestit că era încă în stare de ebrietate în momentul în care s-a trezit în acea celulă din închisoarea din Dayton, însă își amintește cât de tare o dureau fața și ochii după ce acei ofițerii pulverizaseră spray iritant peste chipul ei.

„Simțeam că cineva tocmai tăiase niște ardei usturat și îl pusese pe fața mea. Nu mai puteam respira, mă luptam să respir. Îmi amintesc că gura mi se umplea cu salivă, ceea ce îngreuna, de asemenea, respirația. Am crezut că voi muri”, a spus Amber.

Povestea tinerei de 25 de ani este susținută de imaginile care au apărut în urma acestei întâmplări, imagini surprinse chiar în celula în care Amber a trăit acest șoc. Clipul de 4 minute o surprinde pe aceasta zvârcolindu-se în scaunul unde fusese legată de mâini și de picioare. Tânăra pare că-și pierde cunoștința în momentul în care fața ei este acoperită cu o substanță de culoare portocalie.

Șeriful ținutului Montgomery, Phil Plummer a declarat că nu a văzut imaginile surprinse în acea seară, însă a recunoscut că tânăra a fost supusă unor tratamente mai brutale, în timp ce stătea imobilizată în acel scaun. Plummer a calificat incindentul drept unul izolat.

„30% dintre oamenii din închisoarea pe care o conduc suferă de boli mintale. Sunt o mulțime de situații în care ofițerii nu se pot descurca cu ei, dar toată lumea îi învinuiește tot pe ofițeri”, a spus Plummer.

Amber Swink a depus o plângere împotriva ofițerilor care se aflau acolo în acea seară, pentru tratamente care s-au apropiat de cele tipice pentru tortură și, totodată, i-a acuzat de repetate încercări de distrugere a dovezilor care atestau că acest incident s-a întâmplat.

Șeful închisorii se apără în continuare și spune că nu există niciun motiv pentru care tânăra să intenteze proces, având în vedere că nu a părăsit acea celulă cu răni care să-i pună în pericol viața, afirmând chiar că, mai degrabă, ofițerul pe care aceasta l-a scuipat ar fi îndreptățit să o dea în judecată.

Potrivit unor documente ale Institutului Național de Justiție, în majoritatea închisorilor spray-ul iritant cu piper s-a folosit încă din anii 80, ca o metodă de a-i ține sub control pe deținuții violenți și periculoși.

Totuși, incidentul din Dayon pare să depășească orice limită acceptată de aceste legi.

„Nu vei găsi nicăieri un pasaj care să îți spună că ai voie să pulverizezi spray iritant asupra unei persoane imobilizate. El se folosește atunci când ofițerii doresc să evite manifestările violente. Deci, spray-ul cu piper ar trebui folosit asupra unor persoane care sunt violente din punct de vedere fizic sau verbal și reprezintă un pericol din acest punct de vedere”, a explicat Kamran Loghman, profesor în cadrul Academniei Navale a Statelor Unite, care a ajutat la crearea acestui tip de spray pentru forțele de ordine.

În ceea ce privește cazul lui Amber Swink, șeriful Plummer și avocatul tinerei, Douglas Brannon, s-au pus de acord în ceea ce privește multe dintre aspectele referitoare la incidentul din noiembrie 2015 în care a fost implicată Amber.

Ambele părți admit că tânăra a băut foarte mult înainte să ajungă la închisoare unde a manifestat un comportament agresiv. Avocatul lui Amber recunoaște că aceasta l-a lovit pe unul dintre ofițerii care au arestat-o, în timp ce Plummer susține că aceasta l-a și scuipat pe un polițișt și a lovit unul dintre geamurile celulei în care fusese închisă.

Ambele părți sunt de acord că Amber a continuat să se poarte agresiv, țipând și lovind tot ceea ce îi ieșea în cale, ceea ce l-a determinat pe unul dintre ofițeri să îi aplice acel spray. Imediat după, deși tânăra nu mai prezenta un pericol, polițiștii au imobilizat-o într-un scaun de reținere și au închis-o într-o celulă.

După o oră și jumătate petrecută în acest mod, tânăra a început să țipe, moment în care același ofițer a intrat în celulă și a pulverizat din nou spray cu piper pe fața aceasteia până când Amber și-a pierdut cunoștința și cazându-i răni destul de grave.

Avocatul tinerei susține că aceasta este greșeala pe care a făcut-o polițistul. Odată ce Amber fusese imobilizată, nu mai era nevoie ca asupra ei să se acționeze cu acea substanță iritantă.

În plângerea făcută de Amber și de avocatul ei se arată că acuzații au încercat să distrugă anumite dovezi, începând cu imaginile surprinse în acea noapte. Șeriful Plummer s-a apărat spunând că înregistrările de acest fel sunt păstrate pentru numai 30 de zile, perioadă după care sunt șterse. Totuși, potrivit avocatului lui Amber, legislația spune că aceste înregistrări trebuie stocate permanent.

Mai mult, se pare că polițistul care a torturat-o pe Amber nu a completat anumite documente și nu a respectat anumite protocoale obligatorii după o reținere de acest fel a unei persoane.

Procesul este în desfășurare.

În urma tratamentului primit în acea celulă, Amber Swink a rămas cu probleme de respirație și că și-a pierdut încrederea în forțele de ordine.

„Toată viața am fost de acord cu aplicarea legii. Polițiștii veneau la noi la școală și ne vorbeau și păreau a fi unii dintre cei mai buni oameni, în care puteam avea încredere și la care puteam apela. Acum, mă întreb dacă, într-adevăr, mai este cineva acolo care să aibă grijă de noi”, a declarat Amber.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Guvernul schimbă Codul Fiscal. Reguli noi la plata impozitului pe anumite clădiri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”