Actorul Alec Baldwin s-a căsătorit sâmbătă

Actorul Alec Baldwin s-a căsătorit sâmbătă
Publicat: 01/07/2012, 11:02
Actualizat: 23/08/2013, 04:30

Actorul american Alec Baldwin s-a căsătorit cu logodnica sa, Hilaria Thomas, sâmbătă, la catedrala St. Patrick din New York, potrivit accesshollywood.com.

Printre oaspeții evenimentului s-au numărat fiica lui Alec Baldwin din căsătoria cu Kim Basinger, Ireland, în vârstă de 16 ani, și frații artistului, Stephen și Billy, dar și cineastul Woody Allen, colega de distribuție din serialul „30 Rock” Tina Fey, producătorul emisiunii „Saturday Night Live” Lorne Michaels și starul serialului „Law & Order: SVU” Mariska Hargitay.

Hilaria, în vârstă de 28 de ani, a purtat o rochie din mătase semnată de casa Amsale, în timp ce Alec a purtat un costum conceput de Tom Ford.

Recepția a avut loc la Kimmel Center din New York.

Înainte de ceremonie, actorul în vârstă de 54 de ani i-a adus un omagiu pe Twitter iubitei sale. Printre altele, textul cuprindea versuri de Emily Dickinson și un pasaj din biblie.

Alec și Hilaria, un instructor de yoga, au o relație din vara anului trecut și s-au logodit în aprilie.

Acesta este al doilea mariaj al lui Alec Baldwin, care a fost căsătorit cu Kim Basinger între anii 1993 și 2002.

Alec este cel mai cunoscut dintre cei patru frați Baldwin, fiind de două ori premiat cu Emmy și de patru ori cu Globul de Aur pentru rolul din serialul „30 Rock”.

Cariera lui Alec Baldwin a fost construită cu ajutorul unor roluri importante în teatru și în filme dramatice precum „Ghinionistul/ The Cooler” (2003), care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar, la categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar”. Alec Baldwin este, totodată, și un cunoscut activist politic, deși Hollywood-ul tinde să evite chestiunile politice fierbinți. Actorul american a demonstrat că este talentat și în roluri comice, precum cel din serialul de televiziune „30 Rock”, și a prezentat „Saturday Night Live”, o celebră emisiune TV de comedie din Statele Unite.

Actorul a putut fi văzut în 2010 pe marile ecrane în lungmetrajul „E tare complicat!/ It’s Complicated”, alături de Meryl Streep și Steve Martin.

Alec Baldwin a prezentat gala premiilor Oscar pe 7 martie 2010, împreună cu Steve Martin.