Actorul Gérard Depardieu vrea să facă un film despre Cecenia

Actorul Gérard Depardieu vrea să facă un film despre Cecenia
Publicat: 27/02/2013, 17:12
Actualizat: 06/07/2016, 13:19

Actorul francez Gérard Depardieu, care a obținut de curând cetățenia rusă, dorește să producă un film despre Cecenia, republică ce aparține Federației Ruse, informează un comunicat remis de președinția cecenă și citat de AFP.

„Vreau să realizez aici un film, să demonstrez că se pot face filme mari și la Groznîi, capitala Ceceniei”, a declarat Depardieu.

Cecenia, loc de desfășurare a două războaie între militanții pentru independență și forțele ruse, în perioada 1990 – 2000, se află acum oficial în afara oricărui conflict, însă rebelii islamiști continuă să atace forțele de ordine în zona Caucazilor.

Actorul francez, care a vizitat Cecenia duminică, la invitația președintelui republicii, Ramzan Kadyrov, a explicat reporterilor că este în vizită la „un prieten”.

Primit cu fanfară, Depardieu a fost, de asemenea, invitat la o cină de gală, unde a dansat un dans tradițional cecen cu președintele Kadyrov, potrivit imaginilor difuzate de postul național de televiziune din Rusia.

„Sunt sigur că locuitorii acestei țări sunt foarte fericiți. Să cânți și să dansezi așa cum fac cecenii nu poate fi decât semn de fericire”, a spus actorul francez citat în comunicatul remis de președintele Ceceniei.

Gérard Depardieu, în vârstă de 64 de ani, a primit la începutul lunii ianuarie cetățenia rusă de la Vladimir Putin, după o polemică cu premierul francez Jean-Marc Ayrault, care a spus că decizia starului francez de a părăsi Franța pentru se mute în Belgia, din motive financiare, este „patetică”.

Starul francez a declarat cu acea ocazie că Rusia este „o mare democrație” și a criticat opoziția rusă și grupul contestatar Pussy Riot.

Foto: AFP//Mediafax (Andrey Smirnov)

După ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin în ianuarie, Depardieu a vizitat deja Mordovia, o regiune de altfel cunoscută pentru taberele sale de detenție. Una dintre cele două membre încarcerate din grupul Pussy Riot își ispășește pedeapsa de doi ani de închisoare, pe care a primit-o după ce a interpretat alături de colegele sale de trupă „o rugăciune punk” anti-Putin în catedrala din Moscova.

Gérard Depardieu, care a precizat ulterior că va rămâne cetățean francez și își menține, de altfel, intenția de a obține cetățenia belgiană, nu a precizat dacă intenționează să locuiască în Saransk.

Cotidianul rusesc Komsomolskaya Pravda l-a citat la mijlocul lunii ianuarie pe Nikolai Borodatchev, care afirmase că actorul francez i-a cerut să îi construiască „o casă frumoasă din lemn” în apropiere de Moscova.

Gérard Depardieu a decis să plece din Franța în semn de protest față de creșterea impozitelor pentru cetățenii bogați. Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunțat că decizia Consiliului Constituțional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaților „nu schimbă cu nimic” hotărârea sa de a se muta în Belgia și de a cere cetățenia rusă.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceză, unde locuiesc emigranți bogați, a provocat polemici vehemente în Franța.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi pe plan internațional și are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”, însă în ultima vreme a ținut prima pagină a ziarelor din motive care nu au legătură cu cariera artistică. În vara anului 2011, presa din lumea întreagă scria despre faptul că actorul francez, suferind de incontinență urinară, a încercat să urineze, discret, într-o sticlă, deoarece însoțitoarea de bord i-a interzis accesul la toaletă, pentru că avionul – care circula pe ruta Paris-Dublin – se pregătea să decoleze.

Gérard Depardieu a câștigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, și un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York