Actrița și prezentatoarea TV americană Joan Rivers a murit

Actrița și prezentatoarea TV americană Joan Rivers a murit
Publicat: 05/09/2014, 00:50
Actualizat: 26/03/2019, 04:05

Actrița Joan Rivers, care a suferit un stop cardiorespirator săptămâna trecută, a murit joi, la vârsta de 81 de ani, într-un spital din New York, a anunțat fiica acesteia, Melissa Rivers, citată de Reuters.

„Cu mare tristețe anunț decesul mamei mele, Joan Rivers. A murit liniștită, la ora 1.17 p.m. (ora locală), înconjurată de familie și prieteni”, a spus Melissa Rivers.

Joi dimineață, fiica actriței anunța că Joan Rivers este „cazată confortabil” într-un salon privat al Mount Sinai Hospital din New York. Actrița fusese conectată la aparatele de ventilație asistată, după ce a suferit un stop cardiorespirator în timpul unei intervenții la nivelul coardelor vocale, la clinica Yorkville Endoscopy din New York, pe 28 august.

Anterior, după stopul cardiorespirator suferit, Rivers a stat în comă indusă timp de mai multe zile. Medicii începuseră deja evaluarea stării creierului vedetei, pentru a vedea cât de afectat este de stopul cardiorespirator suferit. „Există o îngrijorare reală legată de faptul că regiunea din creier care controlează funcțiile motorii ar putea să fie afectată, ceea ce înseamnă că (Joan Rivers, n.r.) va rămâne fie în stare vegetativă, fie într-un cărucior cu rotile”, a declarat o sursă apropiată familiei pentru NY Daily News.

Joan Rivers, una dintre prezentatoarele emisiunii TV „Fashion Police”, de pe postul E!, a părut într-o stare de spirit foarte bună cu o seară înainte de acea intervenție chirurgicală și a făcut mai multe glume, inclusiv unele despre moarte, în timpul unui show de comedie organizat la Laurie Beechman Theatre.

„Am 81 de ani – și aș putea muri în orice moment. Aș putea să mă prăbușesc chiar aici și voi veți putea să spuneți: «Am fost acolo!»”, a glumit artista americană.

Joan Rivers este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen și George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simțit niciodată ca și cum ar fi fost parte a „clicii lor”.

În 1983, aceasta a obținut una dintre cele mai râvnite poziții din industrie, după ce gazda emisiunii „The Tonight Show” Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul său direct, acid și autoironic a fost apreciat și a atras mulți fani, dar și recunoașterea meritelor de către industrie, iar în ultimii ani a devenit o acidă critică de modă, cu ținta asupra vedetelor de la Hollywood.

„Marea bucurie a mamei mele era să-i facă pe oameni să râdă. Deși este un lucru dificil acum (de făcut oamenii să râdă, n.r.), știu că dorința sa ultimă a fost să ne întoarcem la râsete cât mai curând”, a mai spus Melissa Rivers, după anunțul veștii privind moartea mamei sale.

Joan Alexandra Rosenberg (născută Molinsky, pe 8 iunie 1933), cu numele de scenă Joan Rivers, a avut o bogată carieră în televiziune, fiind actriță, scenaristă, artistă de stand up comedy, producătoare și gazdă a unor emisiuni TV de succes. Printre producțiile de televiziune în care a apărut se numără și „Joan & Melissa: Joan Knows Best?”, alături de fiica sa, Melissa.

De asemenea, a scris 12 cărți de memorii și umoristice, devenite bestselleruri.

De-a lungul carierei sale, Joan Rivers a primit opt nominalizări la premiile Daytime Emmy, fiind recompensată cu un astfel de trofeu în 1990, pentru „The Joan Rivers Show”. Totodată, în 2010, vedeta a primit un premiu din partea Alliance of Women Film Journalists din Statele Unite ale Americii. În 1989, Joan Rivers a primit o stea pe Walk of Fame.

Vedetele de la Hollywood, întristate de moartea actriței Joan Rivers

Numeroase vedete din toate ramurile industriei de divertisment de la Hollywood s-au declarat întristate de moartea actriței Joan Rivers și au ținut să aducă un ultim omagiu legendarei artiste americane, informează TMZ.com.

Actrița Joan Rivers, care a suferit un stop cardiorespirator săptămâna trecută, a murit joi, la vârsta de 81 de ani, într-un spital din New York, a anunțat fiica acesteia, Melissa Rivers.

La aflarea acestei vești, numeroși actori, regizori și cântăreți au apelat la platforma de microblogging Twitter pentru a aduce un ultim omagiu actriței Joan Rivers.

Celebra prezentatoare de televiziune Barbara Walters a declarat: „Nimeni nu a iubit mai mult viața, umorul și buna dispoziție decât Joan. Luam de multe ori masa împreună, râdeam și bârfeam puțin și de fiecare dată plecam de la masă zâmbind. A fost o artistă cu o personalitate zgomotoasă, uneori scandaloasă, care a făcut milioane de oameni să râdă. În particular, avea stil și era întruchiparea eleganței. Îmi va fi dor de ea”.

Magnatul american Donald Trump spune că „Joan Rivers era o femeie extraordinară și o prietenă minunată. Energia și talentul ei erau fără limite”, în timp ce Bret Michaels, solistul trupei rock Poison, a transmis condoleanțe familiei îndoliate, adăugând că „Joan Rivers era o doamnă amuzantă, care va lipsi oamenilor din lumea întreagă”.

La rândul ei, actrița de comedie Kathy Griffin a publicat pe Twitter următorul mesaj: „Joan Rivers – o legendă, o prietenă, un mentor, o persoană nebunesc de amuzantă. Era unică. Odihnește-te în pace, Joan!”.

Actorul Rob Schneider a scris la rândul său: „Joan Rivers a fost un deschizător de drum pentru toate actrițele de comedie care au urmat. A dovedit că o femeie poate fi la fel de scandaloasă și de amuzantă ca și bărbații!”.

Celebra prezentatoare și realizatoare de televiziune Ellen DeGeneres a adus la rândul ei un ultim omagiu actriței americane prin intermediul unui mesaj publicat online: „Joan Rivers va rămâne pentru totdeauna un pionier. A deschis calea pentru mulți actori de comedie. Sunt foarte întristată de decesul ei”.

Actorul de stand up comedy Mike Epps a declarat: „Odihnește-te în pace, Joan Rivers, o legendă a televiziunii. A fost o femeie incredibilă, cu o carieră remarcabilă. Omagiile mele!”.

Cântărețul Barry Manilow a scris următorul mesaj: „Sunt atât de trist. Nu mai e loc pentru muzică astăzi. Joan, îmi va fi dor de tine pentru totdeauna”.

Un alt mesaj de apreciere a fost publicat de actrița de comedie Roseanne Barr: „Odihnește-te în pace, zeiță! Salut un geniu, un geniu care a părăsit acest regat: Joan Rivers a murit!”.

Actrița Anna Kendrick, criticată în trecut de Joan Rivers pentru una dintre ținutele ei vestimentare mai puțin inspirate, a declarat: „Odihnește-te în pace, Joan Rivers. Fraza aceea prin care mi s-a spus în mod public că rochia mea era hidoasă nu mi se va mai părea niciodată de acum înainte la fel de minunată. Ne vei lipsi tuturor!”.

Celebra actriță și cântăreață Bette Midler a adus la rândul ei un ultim omagiu prietenei sale: „Joan Rivers a murit. Ce sfârșit trist pentru o viață strălucită și tragicomică. A fost una dintre cele mai curajoase și mai amuzante dintre toate artistele”.

Actorul Alec Baldwin a declarat: „Sunt întristat de moartea lui Joan Rivers, un pionier pentru toate femeile care au lucrat apoi în industria de comedie”.

Renumitul prezentator de televiziune Larry King a publicat la rândul său următorul mesaj: „Joan Rivers a fost o prietenă dragă și minunată pe care o cunosc de 45 de ani. Un invitat minunat, un bun prieten, o bună actriță și o bună mamă. Nu vom mai vedea niciodată pe cineva ca ea. Odihnește-te în pace, Joan!”.

Lena Dunham, protagonista și creatoarea serialului „Girls”, a declarat: „Să o privesc pe Joan Rivers susținând spectacole de stand up comedy la vârsta de 81 de ani a fost ceva incredibil: un show atletic, uluitor, impresionant, esențial. Fără sfârșit. Nici ea nu se va opri niciodată”.

Fostul jucător de baschet Dennis Rodman, devenit în ultimii ani o vedetă de televiziune, a spus: „Condoleanțele mele pentru fiica ei, Melissa, și întreaga familie. Pe cât era de strălucită ca actriță, mama ei, Joan Rivers, era o persoană încă și mai bună. M-a tratat ca pe fiul ei atunci când eu aveam emoții și mă chinuiam în timpul apariției mele în show-ul «Celebrity Apprentice». Va lipsi multor milioane de oameni”.

Actorul britanic de comedie Ricky Gervais a salutat la rândul ei cariera legendarei actriței americane, pe care o considera „amuzantă și neînfricată” și „cu adevărat unică”.

Actrița Whoopi Goldberg a folosit și ea platforma de microblogging Twitter pentru a aduce un ultim omagiu vedetei americane: „Buna mea prietenă Joan Rivers a murit. Pentru a-l cita încă o dată pe Billy Crystal: «Nu am cuvinte». Bon voyage, Joan!”.

Cântăreața Katy Perry a evocat la rândul ei umorul acid al actriței: „Ce rost are să porți toate acele costume de scenă prostești dacă Joan nu mai e aici pentru a le desființa prin comentariile ei. Odihnește-te în pace, Joan Rivers. Ești unică!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
Cum și-a croit muza moștenitorului Alpin drumul până la lux și opulență. Bate orice scenariu...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
A murit marea DOAMNĂ a filmului. Românii o plâng: Lumina ei ne va lipsi tuturor
Ciorbă cu afumătură și tarhon. Rețeta delicioasă din inima Ardealului
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit! Actor s-a ridicat în picioare
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Marea Britanie a ieșit din recesiune cu cea mai rapidă creștere economică din ultimii ani