Anunțul TVR despre Eurovision 2016

Anunțul TVR despre Eurovision 2016
Publicat: 15/01/2016, 17:28

Înscrierile pentru selecția națională a concursului Eurovision 2016 vor începe luni. Compozitorii care doresc să înscrie piese o pot face până pe 7 februarie.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câștigătorul selecției naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Iuliana Marciuc este producătorul selecției naționale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegația României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Pe 8, 9 și 10 februarie vor avea loc preselecțiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie vor fi anunțate cele 12 piese care vor intra în concurs.

Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit față de edițiile precedente. Selecția națională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala, pe 4 martie, și finala, pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala selecției naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele șase piese rămase în concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 și 12 mai și finala pe 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

Mai multe detalii, precum și Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt”, ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică