Au crezut că animalul lor de companie este un câine. Descoperirea făcută după doi ani i-a lăsat muți de uimire

Redactor:
Oana Bujor
Au crezut că animalul lor de companie este un câine. Descoperirea făcută după doi ani i-a lăsat muți de uimire
Câinele lor era, de fapt, un urs

Conform National Geographic, deși pare straniu, astfel de incidente sunt destul de frecvente. La începutul acestei luni, o femeie a predat unei grădini zoologice din China o vulpe despre care ea credea că era un spitz japonez (rasă de câine), după ce a crescut animalul timp de un an de zile. Iar în luna aprilie un bărbat a luat din sălbăticie o pisică leopard, crezând că este una domestică, scrie Descoperă

Însă specialiștii susțin că este dificil să încurci animalele sălbatice cu cele domestice.  Lynn Cuny, din cadrul  Wildlife Rescue & Rehabilitation, San Antonio, susține că puii de animale sălbatice arată și miros diferit față de cele domestice. Animalele sălbatice sunt mult mai speriate de mediile noi și de oameni. ”Nu credeam că poți încurca un urs cu un câine. Consider că nu este o greșeală sinceră în acest caz,” a declarat Cuny.

Urșii gulerați se află pe lista mamiferelor vulnerabile. În locuri precum Vietnam este popular comerțul ilegal cu urși bruni din cauza cererii uriașe a laptelui animalului. Lichidul ar fi comercializat ca medicament pentru toate tipurile de boli, de la cancer la mahmureală. 

Inchide