Audiat în scandalul legat de transplanturile făcute de doctorul Lucan la Cluj-Napoca, Alexandru Arșinel primește o veste bună de la Firea

Redactor:
Departamentul Life
Audiat în scandalul legat de transplanturile făcute de doctorul Lucan la Cluj-Napoca, Alexandru Arșinel primește o veste bună de la Firea
Mai multe pe gandul.info

Evenimentul a avut loc luni, de Ziua Culturii Naționale, la Teatrul Odeon din București, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În timpul galei, 24 de personalități marcante ale vieții culturale românești au primit din partea municipalității premii de excelență în cultură pentru următoarele domenii de activitate: Teatru – scenografie (Adriana Grant, pentru „Amadeus”, Teatrul Metropolis), regie (Vlad Massaci, pentru „Ținutul din miezul verii”, Teatrul Mic), actorie (Marius Bodochi), debut regie (Irina Alexandra Banea, pentru „Incendii”, Teatrul Bulandra) și premiul pentru întreaga activitate (Rudy Rosenfeld, Teatrul Evreiesc de Stat); muzică – dirijorul Cristian Mandeal, compozitorul Dan Dediu, pianistul Valentin Gheorghiu, violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Andrei Ioniță; arte vizuale – Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană, artistul Ion Grigorescu; film – regizorii Adrian Sitaru (filmul „Fixeur”), Călin Petre Netzer (filmul „Ana, mon amour”), Serge Ioan Celbidache (filmul „Octav”); arhitectură – Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu, Prof. Dr. Arh. Emil Barbu, Mac Popescu; literatură – academicianul Eugen Simion, scriitoarea Nora Iuga, poetul și eseiestul Barbu Cioculescu; management cultural – Adrian Majuru (directorul Muzeul Municipiului București), Ioan Cristescu (directorul Muzeul Literaturii Române).

De asemenea, la gală, Alexandru Arșinel, actorul și managerul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, a primit titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului, „în semn de respect pentru contribuția adusă în dezvoltarea și promovarea teatrului românesc, pentru întreaga activitate în slujba teatrului de revistă bucureștean”.

Același titlu i-a fost conferit și celebrei scriitoare Ileana Vulpescu, absentă din motive obiective de la gală, potrivit aceluiași comunicat.

Alexandru Arșinel a fost audiat, ca martor, în dosarul medicului Mihai Lucan, actorul precizând, după ce a dat declarații, că a încercat să dea niște răspunsuri, în măsura amintirilor, menționând că îl apreciază pe doctor.  

„A fost o întâlnire civilizată, cu întrebări de bun simț. Am încercat, în măsura amintirilor, să dau niște răspunsuri. Asta nu înseamnă că sentimentele mele față de profesorul Mihai Lucan s-au schimbat, rămâne un om pe care îl voi aprecia și îi voi purta recunoștință”, a declarat Alexandru Arșinel după audiere.

„Întrebările au fost strict la obiect, exclusiv la momentul in care au fost făcute intervențiile, cred ca 2013, privind transplantul renal. Absolut nimic de reproșat ca mod de derulare si ca mod de anchetare”, a completat avocatul lui Arșinel.

În 2013, artistul a suferit un transplant de rinichi, la Cluj.

Inchide