Betzalel Kenigsztein, CEO Europa Centrală și de Est al UPC, vine la conferința „Mediafax Talks about the Value of Broadband”

Betzalel Kenigsztein, CEO Europa Centrală și de Est al UPC, vine la conferința „Mediafax Talks about the Value of Broadband
Publicat: 04/06/2014, 13:00
Actualizat: 31/01/2019, 20:15

El va fi guest speaker la eveniment, alături de președintele Asociației Europene de Comunicații prin Cablu (Cable Europe), Manuel Kohnstamm, care a confirmat participarea și va deschide conferința.

Betzalel Kenigsztein s-a născut în 1961, în Argentina, într-o familie originară din Polonia și și-a construit educația și cariera în Israel. A absolvit un MBA la Bar Ilan University in Israel, specializarea Marketing, este licențiat in stiințe cu diploma Cum Laude la Technion, un institut israelian lider mondial în tehnologie. Vorbește fluent engleza, spaniola și ebraica.

Înainte de a se alătura echipei UPC, între 1989 și 2003 a deținut mai multe poziții de management la Tevel și Tevel Telecom, liderul pieței de televiziune prin cablu din Israel, la acel moment deținută în proporție de 50% de compania-mamă a UPC. A construit infrastructura rețelei de cablu a Tevel, iar apoi a fost responsabil de modernizarea acesteia și lansarea unor servicii și tehnologii avansate și, de asemenea, a condus și Departamentul de Business Development. În 2002 a fost numit General Manager al Tevel Telecom, unde a lansat servicii de internet și telefonie la compania rezultată în urma achiziționării a trei operatori de cablu din Israel.

Betzalel Kenigsztein a acumulat o experiență relevantă de peste 20 de ani în această industrie. El s-a alăturat companiei în anul 2004, ocupând poziția de Chief Technology Officer la UPC Olanda, cea mai mare operațiune UPC la acea vreme. El a avut o contribuție semnificativă în procesul de inovare și modernizare a rețelei UPC Olanda, una dintre cele mai performante din lume. Betzalel a preluat conducerea Regiunii Europa Centrală și de Est în august 2013, anterior deținând funcția de Managing Director al UPC Ungaria din anul 2009.

În calitate de Managing Director pentru Regiunea Europa Centrală și de Est, Betzalel Kenigsztein coordonează operațiunile țărilor din regiune, și anume Polonia, Ungaria, Romania, Cehia, Slovacia, precum și activitățile de DTH.

Manuel Kohnstamm este Președinte al Asociației Europene de Comunicații prin Cablu (Cable Europe) și vicepreședinte și Chief Policy Officer la Liberty Global din martie 2012. El a absolvit Stiințele Politice, deține un doctorat în drept internațional și european la Universitatea din Amsterdam, este licențiat și în Relații Internationale la Clingendael Diplomat School in Haga și absolvent al programului de management al cablului la Harvard Business School in Boston (USA).

Manuel Kohnstamm își desfășoară activitatea în Amsterdam și Bruxelles și este responsabil de dezvoltarea și implementarea strategiei de reglementare, politici publice și relații guvernamentale la Liberty Global. De asemenea, el este și membru al Consiliului de Supervizare al Unitymedia Kabel BW GmbH, compania din Germania afiliată Liberty Global și membru în Consiliul de Administrație al Telenet Group Holding NV, filiala belgiană a Liberty Global.

Manuel Kohnstamm s-a alăturat companiei United Pan-Europe Communications NV (UPC), care ulterior a fuzionat cu Liberty Media, devenind Liberty Global Europe Holding NV în septembrie 1999 și a deținut diverse poziții, în domenii precum relații guvernamentale, politici publice și comunicare.

A venit la UPC de la Time Warner Inc. unde a lucrat din 1992, ultima poziție deținută fiind aceea de Vicepreședinte Afaceri Publice la Bruxelles pentru afiliatele Time Inc., Warner Bros. și Turner Broadcasting. Înainte de Time Warner, Manuel a colaborat cu Grupul de consultanță European Research Associates din Bruxelles, unde a desfășurat studii macroeconomice și politice pentru industriile de telecomunicații și apărare.

Conferința „Mediafax Talks about the Value of Broadband” va reuni circa 150 de invitați, având structura următoare: reprezentanți ai Guvernului României – Ministerul pentru Societatea Informațională și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, reprezentanți ANCOM, Consiliului Concurenței și ANPC, reprezentanți ai Consiliilor Județene și ai primăriilor, reprezentanți ai companiilor telecom și IT din România, membrii Camerei de Comerț Româno-Germane, ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceze, precum și ai altor camere de comerț, reprezentanți ai ambasadelor, conducerea și membri ai asociațiilor profesionale și de business din România, reprezentanți ai managementului companiilor din diverse sectoare economice, precum și reprezentanți ai mass-media din presă scrisă, radio și TV.

Întrucât trăim într-o societate digitală în continuă dezvoltare, unde noi tehnologii sunt descoperite și implementate continuu, este foarte important să ținem pasul cu toate acestea atât în plan personal, pentru a ne ușura viața, cât și în business, prin dezvoltarea afacerilor și obținerea de avantaje în fața competitorilor.

În 2013, broadband-ul fix era disponibil pentru peste 90% dintre europeni. Conform estimărilor realizate de Comisia Europeană, până în 2020 vor avea acces la internet de cel puțin 30 Mbs peste 60% dintre români. România are deja acces la broadband peste 30 Mbps, iar această oportunitate trebuie fructificată, având în vedere că una din patru (25%) sunt subscripții de viteză mare, în timp ce media europeană este de 6%. În 2013, 42% dintre români nu utilizaseră niciodată Internetul, față de media UE de 21%, ceea ce favorizează în viitor conexiunile de mare viteză și facilitarea comerțului online în condițiile creșterii accesului la Internet. Canalele online au devenit un mediu important în interacțiunea dintre companii și clienți: aproximativ 47% dintre europeni fac cumpărături online, iar 12% transfrontalier, În timp ce în România, doar 8,3% fac lunar cumparaturi online și numai 1,3% transfrontalier.

De aceea, Agenția de presă Mediafax își propune prin această conferință nu numai să intermedieze relația dintre autoritÇŽți și cei implicați în activitatea de business, ci și să ofere informații relevante participanților, dar și să aducă în atenția publică situația și noutățile în broadband, precum și importanța pentru economia românească și viața de zi cu zi.

Temele de discuție ale conferinței vor viza măsurile pe care statul le poate lua pentru a îmbunătăți infrastructura de telecomunicații și pentru a facilita accesul la broadband pentru toată populația României, informațiile necesare președinților Consiliilor Județene și primarilor astfel încât să le ofere cetățenilor posibilitatea să folosească într-un procent cât mai mare broadbandul, stimularea adopției de broadband în România, ce au făcut companiile de telecom și ce trebuie să facă statul pentru a mări procentul de utilizare a broadbandului, dar și investițiile deja făcute de companiile care furnizează broadband și cele pe care le au în vedere pentru perioada următoare.

De asemenea, vor fi supuse dezbaterii și alte teme precum: modalitatea prin care statul poate determina companiile de telecom să continue investițiile în acest sector, impactul broadbandului asupra PIB-ului României, contribuția statului, dar și a companiilor în vederea atingerii obiectivelor setate de Agenda Digitală Europeană și de Agenda Digitală a României, dar și rolul ANPC și al Consiliului Concurenței și punerea consumatorului pe prim plan și sfaturile companiilor de consultanță privind nevoile, obiceiurile și percepțiile utilizatorilor de broadband.

Conferința va fi moderată de Cristian DIMITRIU – Editorial Director Mediafax Group și de Lucian MÎNDRUȚĂ – Creative Marketing Manager Mediafax Group și are ca partener compania UPC.

Mai multe detalii, agenda evenimentului „Mediafax Talks about the Value of Broadband” și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/value-of-broadband

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”