BOOKFEST 2014. Cărți începând de la 1 leu, la Salonul Internațional de Carte de la București. Ce oferte au editurile. FOTO

Publicat: 28/05/2014, 20:17
Actualizat: 08/08/2014, 18:24

Cea de-a IX-a ediție a Salonului Internațional de Carte BOOKFEST 2014 s-a deschis miercuri, la complexul expozițional Romexpo din Capitală, unde aproape un milion de volume au fost expuse la standurile editurilor. Deschis până duminică, 1 iunie, la ora 20:00, BOOKFEST 2014 oferă iubitorilor de literatură de toate genurile ocazia să răsfoaiscă cele mai noi volume lansate, să ia parte la dezbateri, concerte sau ateliere.

„Evenimentul BOOKFEST 2014 este o sărbătoare a calității, un moment special în viața noastră cotidiană. Este totodată și o carte de vizită a României. Sperăm să fie un prilej de bucurie nu doar pentru elite, ci o sărbătoare a tuturor iubitorilor de carte”, a afirmat ministrul Culturii Kelemen Hunor, prezent la deschiderea oficială a evenimentului.

„Cartea este cel mai ieftin mod de a călători. De fapt, nu este este doar un mod ieftin, ci unul sigur de a călători”, a completat Bogdan Zdrojewski, omologul acestuia din Polonia, țară invitată la BOOKFEST 2014. „Datorită cărților putem ajunge în siguranță în fiecare colț al lumii, putem să atingem personaje, eroi care au dispărut de mult timp, putem cunoaște o realitate care nu a existat sau nu va exista niciodată. Pe scurt, cartea este cea mai mare fereastră a lumii. Dar pentru mine importante sunt și alte funcții pe care le are cartea: ne lărgește vocabularul, ne învață respectul pentru alte culturi diferite, ne dăruiește cunoștințe datorită cărora putem să descriem mai bine lumea și avem în acest fel ocazia să ne îndeplinim mai bine rolul nostru în societate”, a mai spus Zdrojewski, exprimându-și speranța că în zilele următoare vor fi cumpărate „cât mai multe cărți de la fiecare editură” prezentă la BOOKFEST 2014.

FOTO: Mediafax (Marius Dumbrăveanu)

De la standul Editurii POLIROM vizitatorii BOOKFEST 014 pot achiziționa cărți chiar și cu 9,9 lei: „Cristos vs Arizona” (Camilo Jose Cela), „Vacanța lui Maigret” (Georges Simenon), „Sunt o babă comunistă”(Dan Lungu), „Piercing” (Ryu Murakami), „Confesiunile unui opioman englez” (Thomas de Quincey), „Va curge sânge” (Upton Sinclair), „Cimitirul de piane” (Jose Luis Peixoto), „Omagiu Cataloniei” (George Orwell), „Schilf” (Juli Zeh), „Aspidistra să trăiască!” (George Orwell).

14 lei costă volumele „Cafeneaua Pas-Parol” (Matei Vișniec), „Iarna decanului” (Daul Bellow), iar 15 lei – „Fii și îndrăgostiți” (D.H. Lawrence) și „Metamorfoza și alte povestiri” (Franz Kafka).

Printre cărțile cu preț redus se mai numără: „În căutarea oii fantastice” (Haruki Murakami) – 17 lei, „Pădurea norvegiană” (Haruki Murakami) – 17 lei, „La capătul lumii și în țara aspră a minunilor” (Haruki Murakami) – 17 lei, „Șoareci și oameni” (John Steinbeck) – 17 lei, „Toba de tinichea” (Gunter Grass) – 20 lei, „America fără etaje”(Ilia Ilf, Evgheni Petrov) – 20 lei, „Tropicul cancerului” (Henry Miller) – 28 lei, „Tropicul capricornului” (Henry Miller) – 28 lei, „Ultima împărăteasă” (Anchee Min) – 30 lei, „O coborare în infern” (Doris Lessing) – 34 lei, „Carnetul auriu” (Doris Lessing) – 51 lei.

BOOKFEST 2014. Cât costă cartea Andreei Esca

La Editura HUMANITAS, cartea „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări”, de Lucian Boia, a cărei lansare oficială va avea loc duminică, 1 iunie, de la ora 12:00, în cadrul BOOKFEST 2014, 21 de lei. De asemenea, „Dosarele secrete ale agentului Anton: Petru Comarnescu în arhivele Securității”, cel de-al doilea volum pe care Boia îl va lansa în acest weekend (sâmbătă, 31 iunie, ora 16.00), este disponibil la prețul de 31 de lei. 35 de lei costă cartea „Balcic. Micul paradis al României Mari”, a aceluiași autor.

Și Andreea Esca își va lansa o carte la BOOKFEST 2014: „Ce am făcut când am tăcut”. Evenimentul este programat pentru 31 mai, ora 16:30, la standul Editurii Humanitas, însă volumul este deja disponibil la prețul de 29 de lei.

FOTO: Mediafax (Marius Dumbrăveanu)

De asemenea, cartea „Amintirile unei nanogenare. Călătoriile mele, scriitorii mei”, pe care Antoaneta Ralian o va lansa sâmbătă, 31 mai, de la ora 15.00, la BOOKFEST 2014 poate fi deja cumpărată la prețul de 23 de lei. În aceeași zi, în același loc, însă de la ora 13:30 este programată și lansarea cărții „Muște pe parbrizul vieții”, de Radu Paraschivescu. Volumul este disponibil la prețul de 21 de lei.

De la standul Editurii Humanitas mai poat fi cumpărate, la prețuri reduse, și o serie de cărți ale scriitorului peruan Mario Varga Llosa – „Tentația imposibilului” – 20 lei, „Călătoria către ficțiune” – 24 lei, „Elogiu mamei vitrege” – 29 lei, „Eroul discret” – 33 lei, „Casa verde” – 35 lei, „Arme și utopii” – 41 lei, dar și volume precum „Jurnalul Annei Frank” (Anne Frank) – 38 lei, „Zăpezile de altădată” (Gregor von Rezzori) – 33 lei, „Orbitor. Aripa stângă” (Mircea Cărtărescu) – 45 lei, „Orbitor. Corpul” (Mircea Cărtărescu) – 50 lei și „Orbitor. Aripa dreaptă” (Mircea Cărtărescu) – 55 lei.

Un eveniment așteptat la BOOKFEST 2014 este lansarea cărții semnate de Danuta WaÅ‚Ä™sa, soția fostului lider al Solidarității și președinte al Poloniei Lech WaÅ‚Ä™sa, ce va avea loc joi, 29 mai, de la ora 17:30. Volumul „Visuri și taine” este însă deja disponibil la standul Editurii CURTEA VECHE la prețul de 35 de lei.

La standul aceleiași edituri sunt disponibile și cărți cu prețul de 9 lei – „Creionul tâmplarului” (Manuel Rivas), „Căzuți din cer” (Ray Loriga), „Odiseu și Penelopa” (Mario Varga Llosa), „Kathie și hipopotamul” (Mario Varga Llosa). De asemenea, unele volume din colecția „Biblioteca pentru toți” costă 6 lei: „Necuvintele”, „Noduri și semne”, „Oase plângând” (toate de Nichita Stănescu), „Imposibila întoarcere” (Marin Preda), „Bunavestire” (Nicolae Breban), „Principele” (Eugen Barbu).

Cele mai ieftine cărți la BOOKFEST 2014: 1 leu

La stantul Editurii ALL de la BOOKFEST 2014 Alex. Ștefănescu își va lansa sâmbătă, începând cu ora 18:30, volumul „Texte care n-au folosit la nimic”, iar duminică, de la 12:30, cartea „Un scriitor, doi scriitori”. Fiecare dintre acestea sunt însă disponibile deja la prețul de 34 de lei.

Cei care vor să cunoască și altă latură a actorilor pot cumpăra cărți precum „O poveste cu Horațiu” (Horațiu Mălăele) – 21 lei, „Rătăciri” (Horațiu Mălăele) – 13 lei, „Suntem ce sunt amintirile noastre” (Marin Moraru) – 25 lei, „Între acte” (Radu Beligan) – 30 lei, „Alexandru Arșinel. De la Dolhasca pe… Calea Victoriei” (Maria Capelos) – 25 lei.

Biografii sau autobiografii ale celor mai cunoscute personalități din lume sunt disponibile și la standul Editurii PUBLICA de la BOOKFEST 2014: „Steve Jobs” (Walter Isaacson) – 68 lei, „O călătorie. Viața mea în politică” (Tony Blair) – 60 lei, „Conversații cu mine însumi” (Nelson Mandela) – 36 lei, „Papa Francisc: Convorbiri cu Jorge Bergoglio” (Francesca Ambrogetti, Sergio Rubin) – 31 lei, „Jack. Biografia lui Jack Nicholson” (John Parker) – 31 lei, „Sean Penn – biografi autorizată” (Richard T. Kelly) – 39 lei, „Bono” (Laura Jackson) – 31 lei.

Volumul „Putin. Biografia interzisă”, de Stanislav Belkovski este disponibil la standul Editurii CORINT de la BOOKFEST 2014 la prețul de 22 de lei. De asemenea, „Grace de Monaco. Povestea unei prințese” (Jean Des Cars) costă 19 lei. Tot aici, un pachet ce include ambele volume din „Frații Karamazov” (Dostoievski) costă 37 lei, în vreme ce fiecare volum din „Mândrie și prejudecată” (Jane Austen) costă 19 lei. Din colecția „Biblioteca școlară” pot fi cumpărate cărți precum „Amintiri din copilărie” (Ion Creangă) – 10 lei, „Din lumea celor care nu cuvântă” (Emil Gârleanu) – 6 lei, „Călătoriile lui Gulliver” (Jonathan Swift) – 7 lei.

La Editura MINERVA cele mai ieftine cărți costă 1 leu: „Imnuri. Războiul șoarecilor cu broaștele” (Homer), „Romanțe” (Ion Minulescu), „Teatru” (I.L. Caragiale), „Legende istorice și poezii” (Dimitrie Bolintineanu). De asemenea, „Integrala poetică Mihai Eminescu” costă 15 lei, iar unele volume de „Opere” (Liviu Rebreanu) – 5 lei.

La standul Editurii NEMIRA de la BOOKFEST 2014 sunt disponibile pachete speciale (colecții complete): „Dune” (Frank Herbert) – 155,64 lei, „Jocurile foamei” (Suzanne Collins) – 53,82 lei, „Cântec de gheață și foc” (George R.R. Martin) – 314,50 lei. Tot aici, volumele „111 cele mai frumoase poezii” (Nichita Stănescu) și „111 cele mai frumoase poezii” (Emil Brumaru) costă fiecare 19,53 lei.

FOTO: Mediafax (Marius Dumbrăveanu)

Primele două volume lansate sub semnătura „Iv cel Naiv” – „Versez” și „Uibesc” – costă fiecare, la standul editurii VELLANT de la BOOKFEST 2014, 40 de lei, în vreme ce „Nesfâșesc”, cea mai recentă carte a aceluiași autor, este disponibilă aici la prețul de 50 de lei.

Editura LITERA a pregătit oferte speciale pentru BOOKFEST 2014: cadouri garantate pentru achiziții mai mari de 99 de lei și returnarea valorii cărților cumpărate pentru fiecare al 25-lea client de la stand.

Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2014 2014 este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Institutului Polonez din București. Accesul la BOOKFEST 2014, precum și la toate evenimentele din cadrul acestuia este gratuit. Programul de vizitare este următorul: miercuri și joi, orele 10:00 – 20:00; vineri și sâmbătă, orele 10:00 – 21:00; duminică, orele 10:00 – 20:00.

BOOKFEST 2014 este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La ediția precedentă, circa 95.000 de vizitatori au trecut pragul Salonului Internațional de Carte BOOKFEST 2014 (29 mai – 2 iunie 2013), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice și evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveției și Germaniei în proiectul „Trei țări, aceeași limbă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA