Când ajunge filmul „Hobbitul: o călătorie neașteptată” în cinematografele românești. VIDEO

Când ajunge filmul Hobbitul: o călătorie neașteptată în cinematografele românești. VIDEO
Publicat: 24/08/2012, 12:36
Actualizat: 03/07/2013, 20:44

Filmul „Hobbitul: O Călătorie Neașteptată”, primul din trilogia „The Hobbit”, ecranizare a romanului omonim de J.R.R. Tolkien, va avea premiera în cinematografele românești pe 14 decembrie, informează un comunicat.

Romanul „The Hobbit”, de J.R.R. Tolkien, a cărui acțiune are loc înainte de cea a celebrei serii „Stăpânul inelelor”, va fi ecranizat într-o trilogie, regizată tot de Peter Jackson, autorul celor trei pelicule de succes „Stăpânul inelelor”, au anunțat producătorii filmelor, New Line Cinema și Warner Bros, la sfârșitul lunii iulie.

Potrivit unui comunicat al editurii Rao, care a publicat traducerile românești ale mai multor cărți de Tolkien, primul film din această nouă trilogie, inspirată de volumul „Hobbitul/ The Hobbit” al scriitorului britanic, intitulat „Hobbitul: O Călătorie Neașteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey”, va avea premiera în cinematografe pe 14 decembrie. Premiera mondială are loc însă pe 28 noiembrie în Noua Zeelandă, țara în care Peter Jackson a filmat toate ecranizările realizate după Tolkien.

Cel de-al doilea film al trilogiei va fi lansat în cinematografe pe 13 decembrie 2013, în timp ce cel de-al treilea este așteptat în vara anului 2014.

„Hobbitul” se află în portofoliul Rao, alături de alte creații literare binecunoscute semnate de J.R.R. Tolkien: „Stăpânul Inelelor”, „Silmarillion”, „Roverandom”, „Povestiri neterminate”, „Scrisori de la Moș Crăciun”, „Domnul Bliss”.

Primul film din trilogie este distribuit în România de Forum Film.

Cele trei filme din trilogia „Hobbitul” spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acțiunea din „Stăpânul Inelelor”, pe care Jackson și echipa sa de producție au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”, premiat cu trei Oscaruri – pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmărește călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.
Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduși de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Țara
Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, orci și vrăjitori.

Deși ținta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe creatura care îi va schimba pe vecie viața, Gollum.
Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neștiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj și o ingeniozitate care îl surprind chiar și pe el, ci intră și în posesia „prețiosului”
inel al lui Gollum, cu calități neașteptate și foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat și în trilogia „Stăpânul Inelelor”, alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, și de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-și partiturile din „Stăpânul Inelelor”, în trilogia „Hobbitul” revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, și Andy Serkis, ca Gollum.

Din distribuția trilogiei mai fac parte (în ordine alfabetică): Manu Bennett, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Barry Humphries, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Graham McTavish, James Nesbitt, Dean O”Gorman, Conan Stevens, Ken Stott și Aidan Turner.

Scenariul pentru „Hobbitul: O Călătorie Neașteptată” este realizat de Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson și Guillermo del Toro. Jackson este și producătorul filmului, împreună cu Carolynne Cunningham, Zane Weiner și Fran Walsh. Producătorii executivi sunt Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamis și Carolyn Blackwood, în timp ce Boyens și Eileen Moran sunt coproducători.

Sub regia lui Jackson, trilogia „Hobbitul” este filmată consecutiv, în format 3D digital, folosind cea mai nouă tehnologie pentru camere de filmat și sonorizare stereo. Filmările au loc la Studiourile
Stone Street, Wellington, și alte locuri din Noua Zeelandă.

Printre membrii echipei de creație din culise care se reîntorc alături de Jackson sunt Andrew Lesnie, director de fotografie, Dan Hennah, designer de producție, Alan Lee și John Howe, autorii conceptului de scenografie, compozitorul Howard Shore și Peter King – machiaj și coafuri. Costumele sunt create de Ann Maskrey, Richard Taylor și Bob Buck.

Richard Taylor supraveghează și designul și producerea armamentului, a armurilor și membrelor artificiale, care sunt și de această dată create de Weta Workshop.

Weta Digital se ocupă de efectele vizuale ale filmelor, sub conducerea lui Joe Lettri, coordonatorul efectelor vizuale. Postproducția va avea loc la Park Road Post Production în Wellington.

„Hobbitul: O Călătorie Neașteptată” și celelalte două filme ale trilogiei sunt producții New Line Cinema și Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, New Line ocupându-se de managementul producției.
Warner Bros. Pictures se ocupă de distribuția internațională către cinematografe, în timp ce o serie de spații internaționale și drepturile de licență către televiziune sunt în sarcina MGM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Câți turiști au ales litoralul românesc de 1 Mai și Paște?