Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber” ajunge pe litoral. Programul proiecțiilor de la Constanța

Caravana Metropolis - Cinema în aer liber ajunge pe litoral. Programul proiecțiilor de la Constanța
Publicat: 28/07/2014, 15:15
Actualizat: 29/07/2014, 19:00

Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber” poposește marți, 29 iulie, în penultimul oraș de pe itinerariul din acest an. Este vorba despre Constanța, unde, până duminică, 3 august, vor fi prezentate șase dintre cele mai aclamate și premiate filme de la festivalurile internaționale de specialitate. Acestea vor fi proiectate pe un ecran gonflabil de 120 de metri pătrați, amplasat în curtea din spatele complexului City Park Mall.

Prima seară va aduce pe marele ecran, de la ora 21:30, filmul „Populaire”/„Domnișoara populară”, regizat de Régis Roinsard. Producția ce-i are în rolurile principale pe Romain Duris, Féodor Atkine și Déborah François, a primit cinci nominalizări la Premiile César și a fost premiat la Festivalul Internațional de Film din San Francisco.

Miercuri, 30 iulie, de la aceeași oră, publicul va putea vedea comedia „#Selfie”, regizată de Cristina Iacob. Lungmetrajul a fost inclus recent în selecția oficială a „Let’s CEE Film Festival” din Austria.

Filmul „Puzzle Chinezesc”/„Casse-Tete Chinois”, în regia lui Cedric Klapisch, va putea fi văzut joi seara, de la ora 21:30. Comedia îi are în distribuție pe Romain Duris și pe Audrey Tautou, actriță cunoscută în special grație rolului din producția „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain”, de Jean-Pierre Jeunet.

Vineri, 1 august, va fi fi proiectată producția „La Grande Bellezza”/„Marea frumusețe”, în regia lui Paolo Sorentino. Producția a fost distinsă deja cu trei premii importante pentru „Cel mai bun film străin”: un Oscar, un Glob de Aur și un trofeu BAFTA. De asemenea, anul trecut s-a aflat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Cannes.

Seara următoare, de la ora 21:30, va aduce în fața publicului filmul „Kon-Tiki”, regizat de Joachim Rønning și Espen Sandberg. Producția a fost nominalizată la premiile oferite de Academia Americană de Film la categoria „Cel mai bun film străin”, dar și la European Film Awards în anul 2013.

Caravana Metropolis pune punct întâlnirii cu publicul constănțean duminică, 3 august, când de la ora 21.30 va fi proiectat filmul „The Deep”/„Adâncul”. Producția regizată de Baltasar Kormákur are la bază o poveste reală. Este vorba despre un accident petrecut în anul 1984, în mările Islandei, când barca unui pescar s-a scufundat, iar acesta a fost nevoit să înoate kilometri întregi până la mal. Pelicula a fost nominalizată la European Film Awards în 2013 și a obținut alte 11 trofee la EDDA Awards Islanda.

Prețul biletelor pentru proiecțiile din cadrul Caravanei Metropolis – „Cinema în aer liber” este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii/elevi/studenți. Tichetele vor putea fi achiziționate din locația evenimentului, în fiecare zi, înainte de proiecție. Rezervările biletelor se pot face prin intermediul unui formular disponibil pe site-ul www.caravana.metropolisfilm.ro , la categoria „Rezervă”. Rezervările sunt onorate până la ora 21.00.

Pe de altă parte, abonamentele pentru toate cele șase proiecții costă 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru elevi/studenți. Abonamentele valabile pentru trei proiecții sunt disponibile la prețul de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi/studenți.

Următorul oraș în care va ajunge Caravana Metropolis este București.

În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, iar în unele orașe nu mai există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului la film și diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Caravana „Cinema în aer liber” este organizată de Asociația Culturală Metropolis. Înființată de producătorul Daniel Mitulescu, aceasta are ca scop principal realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii „KINOdiseea”, la care au participat la cele cinci ediții de până acum peste 40.000 de persoane, și Festivalul internațional de muzică și cultură „Balkanik”, care a avut un public de peste 12.000 de persoane la cele trei ediții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Femeia cu cele mai mari buze din lume a trebuit să-și injecteze și...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
El este Vlad, tânărul care s-a aruncat de la etajul trei al spitalului după o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Intră în vigoare în luna octombrie
Otrava din mașină. Șoferii riscă să se intoxice cu o substanță cancerigenă
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Incendiu violent la un bloc din Pitești! Pompierii au salvat au cățel din flăcări
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Dieta oamenilor din Paleolitic nu era chiar așa cum s-a crezut până acum