Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber” la București, în Parcul IOR. Cum poți vedea 24 de filme GRATIS

Caravana Metropolis - Cinema în aer liber la București, în Parcul IOR. Cum poți vedea 24 de filme GRATIS
Publicat: 31/07/2014, 20:29
Actualizat: 06/08/2015, 23:01

După ce a străbătut nouă orașe din țară, Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber” își încheie itinerariul cu un popas la București. Timp de șase săptămâni, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” – Insula Pensionarilor, vor fi proiectate 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaționale de prestigiu, precum și producții clasice.

Evenimentul va fi deschis însă duminică, 3 august, de la ora 20:00, cu un concert, în premieră în România, a trupei elene Imam Baildi.

Imam Baildi este singura trupă din Grecia care a intrat de două ori în topurile European World. După cinci albume și doi ani de turnee, trupa a călătorit în 22 de țări și a avut peste 300 de concerte. În 2013, Imam Baildi a concertat pentru prima data în Statele Unite, în cadrul prestigiosului festival „South by Southwest”, în Austin.

Trupa Imam Baildi a fost fondată în anul 2005, de către frații Orestis și Lysandros Falireas, care au început să remixeze și să selecteze melodii grecești din anii 1940, 1950, 1960. Primul album, lansat în 2007, a fost o revelație în piața muzicală din Grecia, atât din punct de vedere al conceptului, cât și pentru vânzările realizate, având o acoperire semnificativă în media locală. Albumul a fost lansat și în Turcia și Danemarca, de către EMI și a putut fi ascultat la marile posture de radio din toată Europa. În aprilie 2009, a ajuns pe locul 7 în World Music Charts Europe.

În deschiderea concertului pe care Imam Baildi îl va susține în Capitală va urca pe scenă trupa Bosquito.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Seria proiecțiilor de film în aer liber debutează marți, 5 august, la ora 21:30, când pe marele ecran va rula „Kon-Tiki”. Producția regizată de Joachim Rønning și Espen Sandberg a fost nominalizată la premiile oferite de Academia Americană de Film la categoria „Cel mai bun film străin”, dar și la European Film Awards în anul 2013.

Serile următoare vor aduce în fața publicului bucureștean alte 11 filme europene și de autor extrem de apreciate: Casse-Tete Chinois”/„Puzzle Chinezesc”, „The Deep”/„Adâncul”, „La Grande Bellezza”/„Marea frumusețe”, „Populaire”/„Domnișoara populară”, „Her”/„Ea”, „La cage dorée”/„Colivia aurită”, „Nono”, „The Broken Circle Breakdown/Paradisul spulberat”, „Like Father, Like Son”/„Așa tată, așa fiu”, „Borgman”, „Inside Llewyn Davis”.

Comedia „Puzzle Chinezesc”/„Casse-Tete Chinois”, în regia lui Cedric Klapisch, îi are în distribuție pe Romain Duris și pe Audrey Tautou, actriță cunoscută în special grație rolului din producția „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain”, de Jean-Pierre Jeunet.

Producția „The Deep”/„Adâncul”, regizată de Baltasar Kormákur are la bază o poveste reală. Este vorba despre un accident petrecut în anul 1984, în mările Islandei, când barca unui pescar s-a scufundat, iar acesta a fost nevoit să înoate kilometri întregi până la mal. Pelicula a fost nominalizată la European Film Awards în 2013 și a obținut alte 11 trofee la EDDA Awards Islanda.

Pelicula „La Grande Bellezza”/„Marea frumusețe”, în regia lui Paolo Sorentino, a fost distinsă deja cu trei premii importante pentru „Cel mai bun film străin”: un Oscar, un Glob de Aur și un trofeu BAFTA. De asemenea, anul trecut s-a aflat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Cannes.

Filmul „Populaire”/„Domnișoara populară” poartă semnătura regizorală a lui Régis Roinsard. Producția ce-i are în rolurile principale pe Romain Duris, Féodor Atkine și Déborah François, a primit cinci nominalizări la Premiile César și a fost premiat la Festivalul Internațional de Film din San Francisco.

„Her”/„Ea”, în regia lui Spike Jonze, este o producție extrem de apreciată. A obținut premiul Oscar și un Glob de Aur pentru „Cel mai bun scenariu original”. Protagonist este Joaquin Phoenix.

„La cage dorée”/„Colivia aurită”, regizat de Ruben Alves, va fi, de asemene, prezentat în cadrul Caravanei Metropolis. Distinsă cu Premiul Publicului la European Film Award, producția îi are în rolurile principale pe Rita Blanco, Joaquim de Almeida și Roland Giraud.

Pentru publicul tânăr, Caravana Metropolis va aduce pe marele ecran o producție laureată a „Premiului Publicului” la „European Film Awards” și la „Montreal ICFF”: „Nono(„Nono, the zig zag kid”). Filmul ce-i are ca protagoniști pe Isabella Rossellini și Burghart Klaussner conturează o poveste cu detectivi, deghizări și mistere. Regizorul acestui film este Vincent Bal.

„The Broken Circle Breakdown”/„Paradisul spulberat”, în regia lui Felix Van Groeningen, a fost nominalizat anul trecut la Premiile Oscar pentru „Cel mai bun film străin” și a câștigat în 2014 un trofeu César. De asemenea, la Berlinale 2014 a fost distins cu premiul Label Europa Cinemas.

Producția „Like Father, Like Son”/„Așa tată, așa fiu”, regizată de Kore-Eda Hirokazu, a fost distinsă cu Premiul Juriului la Cannes, în 2013.

Thrillerul olandez „Borgman” s-a aflat anul trecut în competiție la Festivalul de Film de la Cannes, dar și la Festivalul de Film de la Sarajevo 2013. Producția poartă semnătura regizorală a lui Alex Van Warderdam.

Producția „Inside Llewyn Davis”, regizată de Joel și Ethan Coen, a fost dublu-nominalizată la Premiile Oscar, iar la Festivalul de Film de la Cannes 2013 a fost recompensată cu Marele premiu al juriului.

În plus, Caravana Metropolis va aduce pe marele ecran și câteva dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei: „The Godfather”/„Nașul”(1,2,3), „The Gladiator”/„Gladiatorul”, „In the Name of the Father”/„În numele tatălui”, „E.T”, „Braveheart”/„Inimă neînfricată”, „The Truman Show”, „Scent of a Woman”/„Parfum de femeie”, „Scarface”, „Schindler”s List”/„Lista lui Schindler”, „Star Trek”.

Accesul publicului este gratuit. Programul complet al proiecțiilor poate fi consultat aici.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Evenimentul „Cinema în aer liber” este parte a proiectului „Caravana Metropolis” și s-a desfășurat pentru prima dată în Sectorul 3 al Capitalei, în anul 2012. De-a lungul celor două ediții, proiecțiile au adunat în jurul celui mai mare ecran gonflabil 45.000 de persoane.

Caravana „Cinema în aer liber” este organizată de Asociația Culturală Metropolis. Înființată de producătorul Daniel Mitulescu, aceasta are ca scop principal realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii „KINOdiseea”, la care au participat la cele cinci ediții de până acum peste 40.000 de persoane, și Festivalul internațional de muzică și cultură „Balkanik”, care a avut un public de peste 12.000 de persoane la cele trei ediții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte