Care sunt diferențele dintre oamenii de succes și cei care eșuează

Care sunt diferențele dintre oamenii de succes și cei care eșuează
Publicat: 31/03/2014, 10:24
Actualizat: 01/04/2014, 00:06

Se trezesc de dimineață, acceptă provocările și îi ajută pe ceilalți să aibă succes, acestea sunt doar câteva dintre trăsăturile oamenilor care au succes, scrie Businnes Insider.

Publicația a întocmit un top al diferențelor dintre oamenii de succes și cei care nu au succes, pe baza cărții autorului Dave Kerpen, unul dintre cei mai influenți scriitori de pe Linkedin- rețeaua de socializare profesională. Una dintre diferențele principale este că oamenii de succes acceptă provocarea, în timp ce celorlalți le este frică de nou.

„Acceptarea schimbărilor este cel mai greu lucru pe care o persosană poate să-l facă. Cum lumea se mișcă repede și tehnologia evoluează rapid, este imperativ ca noi să acceptăm aceste schimbări și să ne adaptăm. Oamenii de succes sunt capabili să facă acest lucru”, spune Dave Kerpen.

O altă diferență dintre oamenii de succes și ceilalți este că primii discută despre idei, în timp ce ceilalți discută despre oameni. Bârfele despre alți oameni nu duc nicăieri, dar discutarea ideilor îi face pe oameni mai buni, susține Kerpen.

Oamenii de succes acceptă că sunt responsabili atunci când eșuează, în timp ce oamenii fără succes dau vina pe ceilalți. Adevărații lideri și oameni de afaceri acceptă întotdeauna că ei sunt responsabili pentru greșelile lor, spune Kerpen.

O altă diferență dintre oamenii de succes și oamenii care nu au succes este că primii îi creditează pe ceilalți pentru succesul lor. Oamenii fără succes nu le acordă celorlalți nicio șansă. „Lăsându-i și pe alții să aibă momentele lor de glorie nu faci decât să-i motivezi și, ca o consecință, tu ca lider vei crește în ochii celorlați”, mai spune Dave Kerpen.