Căsătorie vs. Bani: Un nou studiu relevă ce este mai important pentru a fi fericit

Redactor:
Alexandra Mortu
Căsătorie vs. Bani: Un nou studiu relevă ce este mai important pentru a fi fericit
Un nou studiu publicat recent de către Oficiul Național pentru Statistică din Marea Britanie a dezvăluit că unul dintre cele importante aspecte care contribuie la găsirea fericirii este statusul marital, imediat după starea bună de sănătate.

Studiul, desfășurat în perioada octombrie 2017 – septembrie 2018, a dezvăluit că statusul marital a întrecut starea financiară pe lista lucrurilor care determină fericirea cuiva.

Se pare că persoanele căsătorite sunt cu 9,9% mai fericite decât persoanele văduve, și cu 8,8% decât persoanele separate sau divorțate. Totuși, persoanele care nu au un partener s-au arătat cu doar 0,2% mai fericite decât cele care sunt divorțate.

Câteva studii precendente au demonstrat că persoanele fără partener tind să aibă o viață socială și relații mai puternice și beneficiază de mai mult timp petrecut singure decât cei care sunt căsătoriți sau divorțați.

Încă un aspect care a fost analizat în studiu este relația dintre fericire și vârstă. Se pare că persoanele care s-au declarat fericite tind să fie mai tinere, iar persoanele care au în jur de 40 de ani tind să fie mai nefericite. Însă axa fericirii urcă din nou pentru persoanele care se apropie de pensionare.

Așa cum era de așteptat, persoanele care dețin o casă par a fi mai mulțumite și fericite cu propria viață față de cele care stau în chirie.

De asemenea, cei care își cheltuie banii mai degrabă pe lucruri ce reprezintă satisfacerea unei plăceri, precum mersul la restaurant sau vacanțele la hotel, sunt mai fericiți decât cei care cheltuie o sumă mai mare pe lucrurile mai degrabă necesare, precum mâncare, asigurare și abonamente de telefonie, relatează The Independent.

Foto: Pixabay

 

Inchide