Cât de sigure sunt radiografiile dentare

Cât de sigure sunt radiografiile dentare
Publicat: 21/07/2016, 14:41
Actualizat: 01/11/2016, 16:46

Medicul stomatolog Oana Florea explică cum a evoluat tehnologia și cât de sigure sunt radiografiile digitale în comparație cu alte surse de iradiere, notează CSID.

Conform spuselor specialistului, acestea sunt chiar mai sigure decât radiațiile cu care te confrunți atunci când zbori mult timp cu avionul.

„Radiografiile dentare joacă un rol foarte important în diagnosticul afecțiunilor dentare. Foarte mulți pacienți își fac griji în legătură cu expunerea la radiațiile Röntgen. Radiografiile digitale înlătură aceste temeri, deoarece necesită cu 90% mai puține radiații față de metoda convențională. În acest sens, 12-14 radiografii digitale necesită radiații cât 2 radiografii convenționale.

Dacă vă aflați într-un avion deasupra oceanului (10 ore la 10 km altitudine), vă expuneți la o cantitate de radiații egală cu cea necesară efectuării a 12 radiografii convenționale, sau a 120 de radiografii digitale, acestea fiind efectuate, în mod normal, și sub protecția șorțului de plumb”, declară medicul stomatolog Oana Florea.