Ce a făcut un turist ceh după ce a fost salvat dintr-o prăpastie de 8 metri. Gestul său a impresionat salvamontiștii

Redactor:
Vasile Magradean
Ce a făcut un turist ceh după ce a fost salvat dintr-o prăpastie de 8 metri. Gestul său a impresionat salvamontiștii
Detalii pe Gândul

Președintele Asociației Salvamont Borșa, Ioan Mihali, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că snowmobilul primit este deosebit de util, deoarece reduce considerabil perioada de intervenție în cazul deplasărilor pe munte.

„Am primit la refugiul Salvamont din Pasul Prislop o donație din partea unui turist ceh, Ivos Winkler, constând într-un snowmobil și o targă pe schiuri pentru transport persoană accidentată, valoarea fiind de aproximativ 10.000 de euro”, a spus Mihali.

Ioan Mihali a povestit că donația vine din partea unui turist ceh salvat din Munții Rodnei, iar snowmobilul și targa pe schiuri reduc perioada de intervenție pe munte de la o oră pe schiuri, la 5 – 10 minute.

„În 5 ianuarie, am participat împreună cu un coleg la o acțiune de salvare în zona Cascadei Cailor, din Munții Rodnei, era zăpadă, turistul ceh căzuse 7 – 8 metri într-o crevasă. Cei cu care era au cerut elicopter, dar plafonul era jos și nu se putea interveni. Am plecat cu ei la fața locului și i-am acordat primul ajutor, l-am pus pe targă și l-am dus la Salvare. I-am salvat viața iar în semn de recunoștință ne-a donat snowmobilul care reduce considerabil perioada noastră de intervenție în cazul deplasărilor pe munte, de la o oră pe schiuri la 5-10 minute”, a mai spus Mihali

Potrivit acestuia, snowmobilul primit este primul care intră în dotarea Asociației Salvamont Borșa și a fost adus de mai multe persoane din Cehia care l-au însoțit pe Ivos Winkler.

La rândul lor, salvamontiștii le-au înmânat oaspeților cehi diplome, dar și pliante și hărți despre zona Borșa.

Inchide