Ce îi sperie mai mult pe oameni, un accident sau pierderea telefonului? Prețul cu care și-ar vinde pozele intime

Ce îi sperie mai mult pe oameni, un accident sau pierderea telefonului? Prețul cu care și-ar vinde pozele intime
Publicat: 22/04/2017, 18:02
Actualizat: 01/10/2018, 21:53

Când sunt întrebați, oamenii spun că amintirile digitale ocupă un loc special în inimile lor, poate pentru că acestea sunt de neînlocuit. Peste două cincimi, de exemplu, cred că nu ar putea să inlocuiască fotografiile și video-urile din călătorii (45%), pe cele cu copiii lor (44%) sau cu ei înșiși (40%). Studiul arată că gândul pierderii acestor amintiri prețioase este unul stresant de majoritatea oamenilor. Mai mult, acest studiu indică faptul că oamenii țin la dispozitivele și fotografiile lor chiar mai mult decât la parteneri, prieteni sau animale de companie.

Participanții au fost întrebați cât de afectați ar fi dacă ar trece prin diverse scenarii, printre care boala unui membru al familiei, despărțirea de partener, un accident de mașină, pierderea fotografiilor digitale, a contactelor și altele. La nivel global, boala unui membru al familiei s-a clasat pe primul loc, fiind considerată de respondenți cel mai neplăcut incident pe care l-ar putea trăi. Pierderea sau furtul unui dispozitiv și pierderea fotografiilor personale s-au clasat pe locul al doilea și al treilea, în topul situațiilor neplăcute, în numeroase regiuni ale globului, depășind situații ca accidentele de mașină, despărțirea de partener, o zi proastă la serviciu, certuri cu membrii familiei și prietenii și, în unele cazuri, chiar o boală a animalului de companie.

Totuși, un experiment efectuat pentru Kaspersky Lab de psihologii media de la Universitatea Wuerzburg le-a arătat cercetătorilor un rezultat contradictoriu: în ciuda faptului că pretind că țin la informațiile lor, oamenii sunt, în același timp, dispuși să le vândă pentru o sumă suprinzător de mică.

Participanții la experiment au fost rugați să aprecieze cât ar valora, în bani, informațiile stocate pe smartphone-urile lor, inclusiv fotografii cu familia și prietenii, informațiile de contact și documentele personale. În mod suprinzător, valoarea pe care utilizatorii au dat-o informațiilor lor a fost semnificativ mai mică decât ar fi fost de așteptat, având în vedere disconfortul prin care au spus că ar trece dacă ar pierde acele date. Oamenii au avut tendința de a pune preț mai mare pe detaliile lor financiare și de plată (în medie 13,33 euro) decât pe alte tipuri de date. Informațiile de contact au fost apreciate ca valorând, în medie, 11,89 euro, iar fotografiile au fost evaluate la o medie de doar 10,37 euro.

Atunci când participanților li s-au oferit bani în schimbul ștergerii informațiilor respective fotografiile cu familia și prietenii, documentele personale și fotografiile cu participanții au primit cel mai frecvent aprobarea de a fi șterse.

,,Experimentul ne-a arătat niște concluzii interesante și care ne pun pe gânduri. Chiar dacă oamenii cred că înțeleg cât de importante sunt datele lor, valoarea lor emoțională nu este reflectată în acțiunile de zi de zi. Pe de o parte, oamenii par să fie conștienți de tipurile de informații care sunt cele mai importante pentru ei, apreciind că este foarte neplăcut să-și piardă amintitile digitale, precum fotografiile. Pe de altă parte, ei nu conștientizează valoarea datelor lor și, astfel, pun o valoare monetară mică pe ele. Ei știu că, din punct de vedere emoțional, sunt importante, dar nu sunt capabili să le estimeze valoarea încă. Ar avea nevoie de cineva care să le reamintească mereu ce importante sunt informațiile lor, înainte de a le face publice sau de a permite cuiva să le șteargă „, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT MORTAL la intrare în GALEȘU: 2 BĂRBAȚI au DECEDAT, după ce o MAȘINĂ s-a...
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Adio, restricții! Se întâmplă sâmbătă, 22 ianuarie. „Nu mai este justificat”
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...