• Publicat:
Magazin

Ce se întâmplă cu „House of Cards” după scandalul sexual în care a fost implicat Kevin Spacey. Anunțul producătorilor serialului

Ce se întâmplă cu „House of Cards” după scandalul sexual în care a fost implicat Kevin Spacey. Anunțul producătorilor serialului
Detalii în articol

Inițial, compania Netflix suspendase producția celui de-al șaselea și ultim sezon al serialului „House of Cards”, în care Kevin Spacey joacă rolul președintelui american Francis Underwood, după ce vedeta americană a fost acuzată de hărțuire sexuală de actorul Anthony Rapp.

În luna octombrie, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual, după ce Anthony Rapp – un actor care a jucat în producții precum „Star Trek – Discovery” și „Rent” – l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. De asemenea, actorul a fost acuzat că a încercat să violeze un tânăr de 15 ani.

Spacey a scris apoi pe rețeaua online Twitter că a iubit și femei și bărbați, dar în prezent trăiește ca un bărbat homosexual.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de Rapp, Spacey a scris într-un mesaj pe Twitter: „Îi port un respect și o admirație deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, și îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toți acești ani”.

O sursă apropiată companiei Netflix a declarat, luni, pentru AFP că sezonul al șaselea al serialului va fi totuși produs, dar personajul principal va fi Claire Underwood – interpretată de Robin Wright -, care, după ce i-a succedat în funcția de președinte al SUA soțului ei, la sfârșitul sezonului al cincilea, se uită direct în camera de filmat și spune „Este rândul meu”.

Pentru acest rol, Wright a primit un premiu Globul de Aur și cinci nominalizări la Primetime Emmy Awards.

Sezonul al șaselea al serialului TV – în care Spacey interpreta un politician corupt devenit președinte al SUA – este programat pentru lansare în 2018 și va avea doar opt episoade în loc de 13 câte au avut celelalte.

Cariera artistică a lui Kevin Spacey, în vârstă de 58 de ani, considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, a fost afectată grav de acuzațiile de abuz sexual aduse starului la sfârșitul lunii octombrie.

Netflix a anunțat imediat că se delimitează total de actorul Kevin Spacey: „Netflix nu se va mai implica în nicio producție a «House of Cards» care îl include pe Kevin Spacey. Vom continua să colaborăm cu MRC (Media Rights Capital) în acest interval de timp pentru a evalua calea de urmat în raport cu serialul”.

Foști angajați ai serialului „House of Cards” au spus că Spacey a transformat platourile de filmare într-un mediu „toxic”, acuzându-l de hărțuire. Acuzații similare au făcut și foști angajați ai teatrului The Old Vic din Londra, unde starul a fost director artistic în perioada 2003 – 2015.

Kevin Spacey a câștigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” și „Suspecți de serviciu/ The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câștigat un Glob de Aur și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Robin Wright a revenit în actualitate în ultimii ani grație rolului principal feminin din serialul „House of Cards”. Actrița americană s-a născut în 1966 și și-a început cariera la vârsta de 14 ani, ca fotomodel. A debutat pe marile ecrane în filmul-cult „File de poveste/ The Princess Bride”, de Rob Reiner, și de atunci a devenit una dintre cele mai apreciate actrițe, jucând și în „Robin Hood, prințul hoților/ Robin Hood: Prince of Thieves” (1991), „Pretendenții/ The Playboys” (1992), „Forrest Gump” (1994), „Răzbunarea/ The Crossing Guard” (1995) și „Moll Flanders” (1996). Wright a mai jucat în „Viețile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee”, alături de Julianne Moore, Alan Arkin, Keanu Reeves și Blake Lively, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2009.

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide