Cea mai frumoasă șoferiță din România | Ilie Matei – „Omul șoselelor” a anunțat câștigătoarea / Cine este și de ce a ales o asemenea meserie: „Nu mă văd făcând altceva în viitor” – FOTO

Redactor:
Alexandra Mortu
Ilie Matei - „Omul Șoselelor" a dat startul săptămâna trecută nui concurs pe Facebook numit „Cea mai frumoasă șoferiță din România", criteriile de participare fiind naționalitatea română și practicarea acestei meserii pe mașinile de mare tonaj precum camioanelor.

După câteva zile în care fanii paginii de Facebook Ilie Matei – „Omul Șoselelor”, dar nu numai, au putut să își voteze favorita, admnistratorul paginii a anunțat pe 7 decembrie câștigătoarea: Mălina Elena Ghileschi.

Tânăra câștigătoarea a reușit să strângă aproximativ 3.500 de like-uri la poză în cele două runde de concurs.

„A fost o încercare de promovare a colegelor noastre, care pe lângă frumusețe, sunt și bune profesioniste. Nu toată lumea a înțeles asta, nici chiar toate fetele participante”, a anunșat Ilie Matei pe rețeaua de socializare.

Câștigătoarea concursului, Mălina Elena Ghileschi, are 22 de ani și este din județul Botoșani. Tânăra a terminat școala de șoferi pentru categoriile C și E și a obținut atestatul pentru transportul de marfă, iar din ianuarie 2019 practică această meserie.

Aceasta a povestit pentru Ilie Matei – „Omul șoselelor” modul în care s-a adaptat la această meserie și la ce dificultăți a reușit să facă față, menționând și faptul că „De mică am fost pasionată de mașini și de tot ceea ce ține de șofat. Pentru că am o pasiune aparte pentru mașinile de mare tonaj, am reușit tot ce mi-am propus. În prezent, stăpânesc volanul cu multă precizie și sper să am parte de mulți kilometri fără evenimente neplăcute! Doresc tuturor șoferilor mult noroc, drumuri bune și line!”.

Foto: Mălina Elena Ghileschi

„Bună, sunt Mălina, am 22 ani și sunt din județul Botoșani! După terminarea școlii de șoferi pentru categoriile C, E și obținerea atestatului pentru transport marfă, în luna ianuarie 2019, mi-am început cariera mea de șofer la firma germană Spedition Pflaum GmbH. Firma are foarte multe ramuri: distribuție de produse, distribuție de colete, transport de marfă dintr-o țară în alta etc. Logodnicul meu se afla aici de aproximativ un an jumătate și se ocupa cu aprovizionare magazinelor NORMA (magazine asemănătoare cu LIDL ,PENNY, NETTO).

Practic, o zi de muncă se desfășoară astfel: se merge cu camionul la un depozit de unde șoferul trebuie să încarce marfa pentru 2-3 sau 4 magazine, urmând să meargă la adresele filialelor pentru a lăsa paleți cu alimente și pentru a lua înapoi paleți goi ce vor fi aduși ulterior la depozitul de unde s-a încărcat marfa. Ajunsă în Germania, am avut la dispoziție o lună de zile pentru a învăța cum trebuie să manevrez o liză electrică, cum trebuie să încărc marfa în camion și cel mai dificil lucru pe care l-am avut de învățat a fost «faimosul» tras în rampă.

Eu lucrez în două ture, alternând o săptămâna de zi cu una de noapte. Inițial, tura de zi mi se părea mai grea comparativ cu cea de noapte, deoarece când ajungeam la filială pentru a descărca marfa și vedeam că parcarea magazinului e plină de mașini mici, mă înspăimântam. Cu multă atenție și răbdare, cu mișcări lente și precise, m-am descurcat, Dumnezeu ferindu-mă de evenimente neplăcute. Lucrez singură pe camion de 10 luni și nu mă văd făcând altceva în viitor”, a povestit aceasta pentru Ilie Matei.

Foto: Mălina Elena Ghileschi

Sursă foto: Ilie Matei – „Omul șoselelor” / Facebook 

 

Inchide