Cele mai ciudate slujbe din lume

Cele mai ciudate slujbe din lume
Publicat: 21/05/2016, 18:24

14. „Mulgătorii de șerpi” extrag veninul unora dintre cele mai periculoase reptile din lume, precum șerpii cu clopoței sau cobrele. Veninul obținut este deseori folosit pentru realizarea antidotului folosit în spitale sau în laboratoare și se vinde chiar și cu 1.000 de dolari gramul.

13. Domnișoarele de onoare profesioniste participă la nuntă pentru a asista și a ajuta mireasa în ziua cea mare. Jen Glantz, cofondatoarea companiei Bridesmaid for Hire, care oferă astfel de servicii, spune că firma ei oferă tot felul de servicii și că poate să trimită la nunți și oameni care să consilieze mireasa pas cu pas.

12. Detectorul de iceberguri a devenit o profesie după scufundarea tragică a Titanicului, în 1912. Patrula Internațională de Gheață, care a fost fondată un an mai târziu, se află sub conducerea pazei de coastă a SUA. Angajații din acest departament se ocupă cu localizarea blocurilor de gheață și calculează cele mai sigure rute prin care ambarcațiunile pot ocoli aceste pericole. La nevoie, icebergul poate să fie tractat din zonă pentru ca itinerariul să fie eliberat.

11. Bocitorii profesioniști asistă la înmormântări și îi plâng pe cei decedați. În multe zone ale lumii, timp de câteva ore, familiile pot angaja astfel de persoane care să le fie alături pentru a-i conduce pe ultimul drum pe cei dragi.

10. Instructorii de surf pentru câini. Această meserie nu se practică oriunde, ci doar în anumite restoruri exclusiviste de la marginea oceanului în care oamenii sunt dispuși să angajeze un antrenor personal de sport chiar și pentru animalul de companie. De cele mai multe ori, serviciile vin la pachet cu cele pentru oameni, dar există locuri în care cursurile sunt destinate doar cățeilor.

9. Pipăitorii de fețe mai sunt numiți și „cercetători senzoriali” pentru că sunt antrenați să-și folosească mâinile pentru a judeca eficacitatea produselor de înfrumusețare, precum crème, loțiuni de curățare sau aparate de ras.

8. Profesioniștii în îmbățișări sunt oameni care n-au nicio problemă să se țină în brațe cu niște persoane total necunoscute, atât timp cât sunt bine plătiți. Chiar dacă se câștigă bine, uneori până la 100 de dolari pe oră, există și dezavantaje: destule bariere psihice și emoționale pe care un profesionist în îmbrățișări trebuie să le depășească, spune Samantha Hess, o femeie din Portland care practică această meserie.

7. Privitorii la televizor. Aceasta este o slujbă adevărată și nu este neapărat la fel de ușor cum sună. Potrivit unui articol publicat pe investopedia.com și citat de Business Insider, privitorii la TV trebuie să scaneze prin diverse emisiuni și generice și să le găsească pe cele care se potrivesc unui program de televiziune sau de știri.

6. Artiștii care folosesc cenușa celor decedați. După incinerare, unii oameni își doresc să păstreze o amintire frumoasă a celor care nu mai sunt, așa că aleg să angajeze un astfel de artist care să creeze un obiect de artizanat în care să închidă cenușa, precum un pandantiv sau o sculptură din sticlă.

5. Evaluatorii de respirație lucrează, în general, pentru companiile care produc gumă de mestecat, bomboane mentolate, pasta de dinți sau apă de gură. Aceștia notează eficacitatea produselor și oferă feedback celor care le fabrică.

4. Degustătorii de mâncare pentru câini (evident, oameni) sunt angajați de companiile care comercializează hrană pentru animalele de companie pentru a testa calitatea produselor. Aceștia evaluează și valoarea nutrițională și, de obicei, scuipă mâncarea după ce au gustat-o.

3. Profesioniștii în determinarea sexului puilor de găină realizează această activitate bazându-se în special pe intuitive. Angajați în general de către crescătoriile de păsări, aceștia sunt des întâlniți în Marea Britanie și în Japonia.

2. Oamenii specializați în statul la coadă reușesc să facă un lucru pentru care mai nimeni nu are răbdarea necesară: să aștepte la rând. Aceștia sunt foarte ocupați mai ales în timpul perioadelor cu reduceri importante, de exemplu de Black Friday, și atunci când se lansează produse așteptate de multă vreme (ca noile modele de iPhone, de pildă).

1. Scriitorii de răvașe pentru prăjituri sunt angajați în general de firmele specializate în producerea de astfel de dulciuri și pot fi încadrați în companie au freelanceri. Este o slujbă reală, făcută de oameni reali și pare destul de profitabilă, pentru că site-ul ehow.com estimează că un scriitor de răvașe câștigă anual cam 40.000 de dolari.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Horia Moculescu, alergat de frații Becali pentru o datorie la jocurile de noroc? Prima reacție...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
INTERVIU cu prof. univ. dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Ungurii au tupeu maxim. Lovitură toată în România. Este fără precedent
Dumnezeu protejează România! Semnul divin din cartierul Zorilor, o raritate într-o mie de ani. FOTO
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...