Cele mai cunoscute fragmente din operele lui Richard Wagner, în concert la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal

Cele mai cunoscute fragmente din operele lui Richard Wagner, în concert la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal
Publicat: 04/12/2013, 16:59
Actualizat: 29/07/2014, 20:13

Un concert ce-i va aduce împreună pe scenă pe dirijorul Cristian Mandeal și pianista Oxana Corjos, alături de Orchestra Națională Radio, se va desfășura la finele acestei săptămâni, la Sala Radio din Capitală.

Vineri, 6 decembrie, începând cu ora 19:00, publicul se va putea bucura de un repertoriu special. Spectacolul va debuta cu „Concertul nr. 1 în re minor pentru pian și orchestră”, semnat de Johannes Brahms, supranumit adesea – datorită rigorii formelor operelor sale – un clasic în epoca romantică.

Seara va continua cu o serie de fragmente din celebrele opere a ale lui Richard Wagner, ca omagiu adus celebrului compozitor la 200 de ani de la naștere: Uvertura operei „Tannhäuser”, „Kharfreitagszauber” din „Parsifal”, „Marșul funebru” la moartea lui Siegfried din „Amurgul zeilor” și „Cavalcada Walkiriilor” din „Walkiria”.

Biletele pentru spectacolul de vineri, 6 decembrie, sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Cu o carieră de aproape 40 de ani, dirjorul Cristian Mandeal și-a desfășurat activitatea atât în România, cât și în străinătate. A studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, completându-și ulterior studiile la Berlin, cu Herbert von Karajan, și München, cu Sergiu Celibidache.

A fost dirijor al filarmonicilor din Târgu Mureș (1977 – 1980), Cluj (1980 – 1987) și București (1987 – 2009) și director artistic al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, edițiile din 2001 și 2003. De asemenea, a fost dirijor principal și director general al Filarmonicii „George Enescu” (1991 – 2009)

În străinătate, Cristian Mandeal a dirijat sute de concerte ca invitat a zeci de orchestre, pe 4 continente, în 35 de țări și 31 de capitale. A participat la multe festivaluri internaționale de prestigiu în compania celor mai reputați artiști contemporani. A fost director artistic la Northern Israelian Orchestra – Haifa (1999 – 2002) și la Orchestra Naționala Bască – San Sebastian (2001 – 2008), dirijor permanent la „Orchestra Haydn” di Bolzano e Trento (2000 – 2003), dirijor oaspete principal al Orchestrei „Halle” Manchester (2003 – 2008) – primul deținător al acestui titlu în întreaga existență de 150 de ani a acestei orchestre, al Filarmonicii din Belgrad (stagiunea 2006 – 2007) și al Filarmonicii din Copenhaga (2006 – prezent).

Pianista Oxana Corjos a susținut de-a lungul timpului turnee în Elveția, Republica Moldova, Spania și Italia. În ultimul an, artista a concertat alături de Orchestra Română de Tineret și maestrul Cristian Mandeal atât în București, cât și în sala Academiei Santa Cecilia din Roma. În țară, Oxana Corjos a susținut concerte alături de cele mai reprezentative orchestre, precum și cu Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Painista a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, unde a studiat cu maestrul Dan Grigore. A fost distinsă cu numeroase premii obținute la concursurile organizate la Roma în anul 1991 și la Barcelona în anul 1986. Anul 1992 i-a adus pianistei Premiul Cella Delavrancea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee