Cele mai emoționante povești din 2014. Această femeie a fost condamnată la moarte pentru că s-a măritat cu un bărbat interzis ei

Cele mai emoționante povești din 2014. Această femeie a fost condamnată la moarte pentru că s-a măritat cu un bărbat interzis ei
Publicat: 29/12/2014, 18:39
Actualizat: 29/12/2014, 18:51

Una dintre cele mai impresionante povești ale anului a fost cea a unei doctorițe din Sudan care, însărcinată fiind, a fost condamnată la moarte și trimisă la închisoare împreună cu copilul ei de doi ani, pentru că s-a căsătorit cu un creștin, deși, ca femeie musulmană, nu avea voie să aibă o asemenea relație, povestește Fox News, care a intervievat-o pe femeie după ce calvarul ei s-a sfârșit și s-a mutat în SUA.

Mariam Yahya Ibrahim, activistă pentru drepturile omului și medic în Sudan, a fost condamnată la moarte prin spânzurare pentru apostazie. Ea a primit pedeapsa capitală pentru că, atunci când s-a căsătorit cu un bărbat creștin cu cetățenie americană, a renunțat la islam și s-a convertit și ea la creștinism, gest interzis unei femei musulmane.

Dincolo de pedeapsa cu moartea, tribunalul a găsit-o vinovată și de adulter, nerecunoscând drept legal mariajul ei, astfel că Mariam a fost condamnată și la 100 de lovituri de bici. Pentru că femeia era însărcinată cu al doilea copil, tribunalul a decis ca loviturile de bici să le primească la două luni după ce avea să nască, iar pedeapsa cu moarte să fie aplicată doi ani mai târziu.

Până la pedepsirea femeii, a fost închisă într-un penitenciar, cu tot cu copilul ei de doi ani. Aici și-a adus pe lume și cel de-al doilea copil. După șase luni de detenție, Mariam, al cărei caz a scandalizat o lume întreagă și l-a impresionat inclusiv pe Papa Francisc, a fost eliberată. Acum, ea trăiește împreună cu familia ei în New Hampshire, SUA.

CELE 12 POVEȘTI FRUMOASE DIN 2014 COMPILATE DE FOX NEWS POT FI VĂZUTE AICI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase