• Publicat:
Magazin

Celebrul tablou al lui Banksy „Fata cu balon”, care S-A AUTODISTRUS în timpul unei licitații, din nou EXPUS publicului

Celebrul tablou al lui Banksy „Fata cu balon", care s-a autodistrus în timpul unei licitații, a început un turneu prin muzeele germane. Vezi cum a fost redenumită pictura

În prezent, tabloul este expus la Frieder Burda Museum din Baden-Baden. Reprezentanții instituției au spus că au dezactivat mecanismul din ramă care a început să sfâșie pânza imediat ce lucrarea a fost vândută la licitație, pe 5 octombrie 2018, pentru suma de 1,185 de milioane de euro, informează BBC.

„Fata cu balon”, care ilustrează o fetiță care se ridică spre un balon în formă de inimă roșie, a apărut inițial pe un perete din estul Londrei și a fost reprodus de nenumărate ori, devenind una dintre cele mai cunoscute imagini ale lui Banksy.

Directorul muzeului din Baden-Baden spune că a obținut lucrarea datorită prieteniei cu actualul proprietar al tabloului.

Lucrarea va rămâne la Frieder Burda până pe 3 martie, când va fi mutată la Staatsgalerie din Stuttgart, cu statutul de împrumut permanent.

Lucrarea lui Banksy care s-a autodistrus la licitație a început un turneu prin muzeele germane

Tablou „Fata cu balon” a devenit și mai cunoscut după ce s-a autodistrus în timpul unei licitații desfășurate pe 5 octombrie anul trecut. La doar câteva secunde după ce tabloul a fost adjudecat contra sumei de 1,37 de milioane de dolari la casa de licitații Sotheby’s, o porțiune din tablou a fost transformată în fâșii prin intermediul unui mecanism ascuns în ramă, spre suprinderea publicului prezent. Casa de licitații Sotheby’s a anunțat că persoana care a cumpărat tabloul a decis să finalizeze achiziția la prețul original.

Banksy însuși a fost printre oameni atunci și a postat distrugerea pe Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. „The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Oct 6, 2018 at 10:09am PDT

Artistul a devenit un pictor extrem de apreciat în universul artistic, fiind celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoțite adeseori de comentarii cu tentă socială.

Banksy a apărut în documentarul „Exit Through the Gift Shop”, pe care l-a și regizat și în care își prezintă opera, fără a-și dezvălui însă nicio secundă chipul. Filmul său a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2011.

Pictorul britanic, care își ascunde identitatea, preferând să rămână în anonimat, este originar din Bristol, un oraș din sud-vestul Angliei. Artistul combină adeseori în operele sale umorul și arta subversiunii: el și-a exercitat arta pe zidurile din New Orleans, după uraganul Katrina, dar și pe zidul din Cisiordania care îi separă pe israelieni de palestinieni.

Un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că își tachinează publicul, dar și autoritățile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

Foto: Hepta

Inchide