Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision: „Știm bine că e un concurs geopolitic. Poți cânta excelent, dar sunt interese”

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision: „Știm bine că e un concurs geopolitic. Poți cânta excelent, dar sunt interese
Publicat: 23/04/2013, 09:35
Actualizat: 30/07/2014, 15:27

Reprezentantul României la concursul internațional Eurovision 2013, Cezar Ouatu, a mărturisit în cadrul unui interviu că este conștient de faptul că sistemul de acordare a punctelor în cadrul competiției este mult influențat din punct de vedere politic.

Cu toate acestea, cântărețul în vârstă de 33 de ani, a precizat că este importantă susținerea românilor de pretutindeni și s-a arătat încrezător în șansele lui de reușită.

„Nu am emoții”, a spus solistul. „Noi știm bine că Eurovision este un concurs geopolitic, adică în afară de faptul că poți cânta excelent sunt interesele diferitelor popoare și zone. Ideea este de susținere”, a adăugat el.

Această opinie a fost împărtășită și de Adrian Despot, solistul formației Vița de Vie, care a declarat la începutul acesti luni că „sistemul de votare (de la Eurovision, n. red) e pentru proști.”

„Eurovisionul este un kitsch, un balon de săpun, nu mai este un concurs de muzică, nu are nicio legătură cu muzica. Este mai degrabă un spectacol de entertaining (…) Toată lumea știe că se votează politic și că există prietenii și partizanate”, preciza acesta.

Pe de altă parte însă, Cezar Ouatu a arătat că nu se lasă descurajat și că pentru semifinala de pe 16 mai, de la Malmo (Suedia), a pregătit un „show mistic”, de a cărui coregrafie s-a ocupat Sergiu Anghel. Astfel, chiar dacă va fi ultimul care va intra în scenă, tânărul spune că acest lucru ar putea fi un avantaj pentru el.

„(…) voi rămâne proaspăt în mintea celor care vor vota. Seara în care eu cânt ultimul este seara publicului, deci e foarte important ca, după ce termin de cântat, să rămână piesa.E un mare avantaj”, a afirmat cântărețul pentru Agerpres.

În prezent, Cezar Ouatu se află într-un turneu de promovare a piesei „It”s my life”, cu care va intra în competiția internațională, printre orașele în care a concertat aflându-se și Amsterdam. Tânărul a povestit că a fost surprins de amploarea evenimentului și de numărul mare de fani care au venit să-l vadă pe scenă.

„Nu mă așteptam să fiu primit atât de bine”, a povestit el. „Efectiv am rămas șocat, pentru că foarte mulți fani au fost interesați de personajul Cezar, de piesa mea. Au fost foarte multe autografe, foarte multe interviuri, a fost un tur de forță în acea zi și concertul seara, unde publicul a creat o atmosferă foarte frumoasă”, a mai spus acesta.

Cezar Ouatu a precizat că în următoarele zile va lansa și videoclipul piesei „It”s my life”, despre care promite că va aminti de faimoasele filme cu James Bond.

Cezar Ouatu a fost desemnat reprezentantul României la Eurovision 2013 în urma unui concurs desfășurat la începutul lunii martie. Imediat după anunțarea rezultatului însă au izbucnit o serie de scandaluri, mai mulți concurenți acuzând că sistemul de votare a fost viciat.

Printre nemulțumiți s-a aflat și Luminița Anghel, care a declarat atunci că este „șocată”de numărul mic de puncte obținut de piesa ei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase