Cezar, reprezentantul României la Eurovision: „Mă consider un concurent de temut”

Cezar, reprezentantul României la Eurovision: Mă consider un concurent de temut
Publicat: 08/05/2013, 10:00
Actualizat: 28/03/2019, 11:31

Cezar, reprezentantul României la concursul Eurovision 2013, a declarat marți, înaintea plecării delegației la Malmö, în Suedia, că se consideră un concurent de temut pentru participanții la această competiție, dar și că prestația sa, plasată sub semnul controversei, nu va trece neobservată.

Delegația României va pleca la Malmö miercuri dimineață, în jurul orei 5.00.

Șeful delegației, Dan Manoliu, a spus că piesa lui Cezar, „It’s My Life”, este una pe care „ori o urăști, ori o iubești”. „Aici nu sunt zone gri, e clar că România nu va trece neobservată, anul acesta, la Eurovision”, a spus Dan Manoliu. Acesta s-a arătat dezamăgit de faptul că Guvernul României nu a sprijinit eforturile de participare la Eurovision. „Eurovisionul a devenit pentru mulți o producție a României, ne așteptam ca mai multe oficialități să contribuie, dar nu am avut parte în acest an”, a mai spus Manoliu, care a menționat că bugetul necesar pentru participarea la celebrul concurs a fost, anul acesta, de 235.000 de euro.

La rândul său, Cezar a spus că se simte foarte pregătiti, în special pentru că nu simte greutatea unei prestații live. „Sunt foarte încrezător în mine însumi. La operă, totul este live, pentru mine este o rutină, așa că nu simt această greutate în spate”, a declarat acesta. Cezar a adăugat că se simte ca un ambasador a două genuri – opera barocă, domeniu în care contratenorul s-a remarcat, și stilul opera pop, exemplificat de melodia cu care va participa la Eurovision. „Cred că pot crea acest schimb de public”, a adăugat el, povestind că, după ce a câștigat finala națională a Eurovision, a susținut un spectacol de operă barocă în București, unde 80% din public a fost format din oameni care îl cunoșteau doar datorită melodiei „It’s My Life”.

Despre melodia cu care va reprezenta România la Eurovision, Cezar a spus că îi definește viața „în trei minute”. „În trei minute, povestesc viața mea, este vorba de faptul că dragostea este suverană, dar și că trebuie să trăiești clipa”, a spus artistul.

Cezar a spus că mini-turneul său de promovare la Londra, Amsterdam și Bruxelles i-a adus multe ecouri pozitive. „Am fost primit cu mare căldură. Mă consider un câștigător și cu acest sentiment voi pleca și la Malmö”, a spus el. „Cu siguranță nu vom trece neobservați (…) Cred într-un Eurovision în România”, a spus Cezar.

Planurile de după Eurovision ale artistului includ lansarea unui nou single, apariția pe scenă alături de Andrea Bocelli și Angela Gheorghiu și lansarea unui nou album. După Eurovision, Cezar a spus că vrea să lanseze un single – „Painful Love”, scris de Șerban Cazan și Smiley -, urmat de primul său album în stilul pop-opera. De asemenea, Cezar va apărea pe scenă alături de soprana Angela Gheorghiu, la concertul lui Andrea Bocelli de la București, pe 25 mai.

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmö, din Suedia, cu piesa „It’s My Life”, compusă de Cristian Faur. Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfășura pe 16 mai. Finala internațională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai și va putea fi urmărită la TVR.

Contratenorul Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni, astfel că frecventarea cursurilor Liceului de Muzică și Arte din Ploiești a fost opțiunea firească. După studii de pian și cor a început, în 1998, să studieze canto și muzica barocă, descoperindu-și vocea de contratenor. În 2001 a fost admis la Conservatoriul „Giuseppe Verdi” din Milano, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, și a absolvit în 2004 cu calificativul maxim. În paralel, el a urmat cursuri de măestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic și Mariana Nicolesco.

Contratenorul deține mai multe premii internaționale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas – Barcelona (cel mai bun contratenor), Competizione dell’Opera din Dresda (premiul întâi absolut), Riccardo Zandonai Riva del Garda – premiul special al juriului, Renata Tebaldi – San Marino (premiul baroc), Spiros Argiris – Sarzana (premiul întâi absolut) și Hariclea Darclée – Brăila (premiul de excelență).

Contratenorul Cezar Ouatu este invitat în permanența să susțină recitaluri în Italia și în întreaga lume, fiind colaborator al ansamblurilor Cappella Musicale din Lodi și Corul Claudio Monteverdi din Crema. Datorită acestor solicitări are un repertoriu în care se regăsesc creații importante ale genului: „Dixit Dominus” de G.F Händel, „Te Deum” de H. Purcell, „Nisi Dominus” și „Stabat Mater” de A. Vivaldi, „Requiem” de F. Cavalli, „Carmina Burana” de Carl Orff. La San Marino, în august 2007, a obținut un succes considerabil într-un recital cu arii de G.F. Händel și A.Vivaldi realizat în colaborare cu ansamblul baroc „Venti, turbini” dirijat de Sergio Ciomei.

În stagiunea 2006-2007, a debutat la Teatro La Fenice din Venezia, în rolul Armando d’Orville din opera „Il crociato in Egitto” de G. Meyerbeer, în spectacolul regizat de Pierluigi Pizzi și sub conducerea muzicală a lui Emmanuel Villaume.

Angajamentele sale din perioada 2011-2012 au fost un succes cu ecouri foarte bune în revistele internaționale de specialitate fiind menționate: „Montezuma” de Graun (rolul titular) la Festivalul „Sanssouci” de la Potsdam; „Salustia” de Pergolesi (Alessandro) la Festivalul Pergolesi de la Jesi, „Alcina” de Händel (Ruggiero) la Opera din Lausanne sub bagheta lui Ottavio Dantone, „Die Fledermaus” (Orlofsky) la Opera Naționala din Zagreb.

Contratenorul Cezar Ouatu a susținut recitaluri în multe orașe ale României și a participat la concerte vocal-simfonice cu Orchestra de Cameră Radio, Camerata Regala, cu orchestrele Filarmonicilor din Ploiești, Cluj, Arad, Brașov, Sibiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice