Cine sunt cei 24 de concurenți care au reușit să intre în bucătăria MASTERCHEF

Publicat: 31/03/2013, 19:29
Actualizat: 20/05/2015, 00:56

Preselecțiile pentru show-ul culinar MASTERCHEF au luat sfârșit. Doar 24 de concurenți i-au convins pe cei trei jurați: Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu că merită să intre în bucătăria MASTERCHEF.

După ce săptămâna trecută cartoful a reprezentat alimentul care a făcut diferența dintre toți concurenții care s-au calificat după preselecțiile de la MASTERCHEF, săptămâna aceasta, cei 24 de concurenți rămași în show vor fi supuși la noi probe.

Mai jos puteți vedea cine sunt cei 24 de concurenți care au convins juriul de la MASTERCHEF că merită să meargă mai departe în competiție.

Andreea Pojar are 27 de ani și dragostea pentru bucătărie i-a fost insuflată de bunica sa și de toți oamenii care gătesc cu pasiune. A învățat să gătească singură în ultimii 5 ani, când a experimentat foarte multe rețete, însă primele lucruri de bază le-a aflat de la bunica sa. Îi plac foarte mult dulciurile, pentru că simte că îi face pe oameni fericiți. Andreea prepara dulciuri în fiecare săptămână și visul său este să aibă o cofetărie proprie. Concurenta de la MASTERCHEF lucrează într-o multinațională, dar crede că personalitatea ei se poate exprima cel mai bine în domeniul dulciurilor.

Nicoleta Matea are 24 de ani și este din București. A absolvit Facultatea de Actorie la o universitate particulară și a lucrat în diferite proiecte de televiziune. Nicoleta spune că a început relativ recent să gătească și niciodată nu urmează cu strictețe retețele. Gătește în special preparate din bucătăria românească și italiană, în funcție de inspirație. Visul său cel mai mare este să devină o actriță cât mai cunoscută în România.

Ștefania Macau are 29 de ani și este căsătorită de doi ani. A învățat să gătească singură și își dorește să ajungă un bucătar profesionist. Recunoaște că de gatit s-a apucat serios după ce s-a căsătorit, mai mult de nevoie, însă treptat a descoperit că este pasionată de această artă și visează să ajungă să gătească cu gust și rafinament. Cea mai haioasă întâmplare legată de gătit a fost acum 3 ani când concurenta de la MASTERCHEF a trebuit să gătească o cină în doi și să impresioneze cu calitățile sale culinare, numai că a încurcat uleiul cu țuica.

Georgeta Jalba este căsătorită și mamă a doi copii, Georgeta sau Gina cum îi spun apropiații gătește cu mare pasiune pentru familia sa. În vârstă de 40 de ani, concurenta de la MASTERCHEF și-a deschis în 2002 o firmă de consultanță juridică ce a funcționat până în momentul în care criza și-a spus cuvântul și a fost nevoită să o închidă. De atunci își dedică timpul celor dragi. Tradiția în familia sa este ca fiecare eveniment, oricât de mic ar fi, să fie sărbătorit. Astfel că Georgeta își pune imaginația la treabă și gătește cu drag. Era copil când s-a apucat de gătit: abia aștepta să vina mama sa de la serviciu ca să o ajute în bucătărie, curățând cartofi, ceapa, morcov. Gătește zilnic și încearcă să o facă cât mai sănătos, învățâindu-si și copiii să mănânce sănătos și să evite pe cât posibil produsele fast-food.

Rareș Burducea, analist IT de meserie, spune că primul contact cu bucătăria s-a petrecut în copilărie. Mergea în vila administrată de tatăl său și locul său preferat era bucătăria. La 8 ani, concurentul de la MASTERCHEF a ajutat la gătirea unui ecler cu crema de nes, după cum mărturisește acesta. Treptat, pasiunea sa a evoluat: tot ce vedea în restaurante voia să gătească și el acasă. Acum gătește frecvent pește, vită, pui și încearcă mereu preparate noi din bucătăria franțuzească, asiatică și italiană. Iubește tot ce este gătit în aer liber, la foc. Bunica sa l-a învățat să facă cozonaci.

Ana Rotaru are 23 de ani, este din Chișinau, însă locuiește în București. A învățat să gătească urmărind rețete pe internet sau la televizor. A fost nevoită să învețe să gătească pentru că a venit la facultate în București și, fiind singură, a trebuit să se gospodărească. Concurenta de la MASTERCHEF adoră să prepare fructe de mare: preferă midiile și încearcă să le prepare cât mai special, cam de câteva ori pe săptămână. Este talentată și la desen, obișnuiește să facă desene cu rochițele pe care le duce la croitorie. Consideră că se poate exprima creativ prin preparatele culinare. Ambiția ei este să se întoarcă în Chișinău și să facă ceva măreț sau să prezinte o emisiune culinara. La preselecțiile MASTERCHEF le-a mărturisit juraților că este însărcinată.

Maria Secrieriu, în vârstă de 24 de ani, conduce împreună cu soțul ei o afacere – o spălătorie auto. Mama sa este româncă, iar tatăl italian. Părinții ei au divorțat însă când Maria era foarte mică, astfel că nu și-a cunoscut tatăl. A învățat să gătească de la bunica sa, care și acum îi mai împarte secrete din bucătărie. Iar de la bunicul său a furat rețeta clătitelor pufoase. Este pasionată de drumeții, fotografie, make-up, sport. Preparatele care îi ies foarte bine sunt papanașii, checul în 2 culori și vinetele cu maioneză. Însă dulciurile sunt preferatele ei în materie de gătit și mereu caută pe internet câte o rețetă interesantă. Își dorește să poată ajunge să gătească ca Petru, primul câștigător MASTERCHEF, și ca din participarea la acest show să învețe ceva constructiv, să capete experiență ca om și bucătar.

Traian Galleguillos are 38 de ani și în prezent se ocupă de creșterea băiețelului său în vârstă de 3 ani. Mama sa este româncă, iar pe tatăl său, de origine chiliană, l-a cunoscut când avea 18 ani. A terminat o facultate cu profil economic, apoi, la 21 de ani, a plecat din țară și a trăit în Germania, Spania, Grecia, Italia, Anglia, Chile și Columbia. Din 2003 s-a întors în țară. Prima sa rețetă făcută la îndrumarea mamei, care era internată în spital, a fost o ciorbă de pui. După ceva timp a intervenit plăcerea de a găti. Stilul său de mâncare este unul simplu și ușor, iar din bucătăriile pe care le-a încercat a reprodus întotdeauna felurile cu o notă personală.

Victor Nemeș este instructor moto și pilot. Concurentul de la MASTERCHEF este căsătorit și are doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambogia. De mic a visat numai la motociclete și mașini, drept pentru care aproape toate hobby-urile lui sunt legate de viteză și adrenalină: kart, motociclism, surf. Are 35 de ani și prima oara când a făcut cunoștință cu bucătăria era în clasa a doua și pentru că nu era nimeni acasă a gătit o omletă cu slănină și coajă de ou „delicioasă”. În ciuda faptului că este atras de viteză, bucataria îl liniștește și îi dă mână liberă la creativitate. Nu folosește condimente din cutie pentru că nu au aceeași aromă ca cele naturale. MASTERCHEF este pentru el o provocare și o dorință de a evolua pe plan gastronomic.

Mădălina Crăciun a învățat să gătească singură, experimentând. Mădălina crede că singurul moment în care se poate exprima liber și elibera de stresul cotidian este cel în care gătește. A urmat medicina, însă visează să ajungă un bucătar căutat de cele mai pretențioase restaurante din lume. Cea mai mare realizare a vieții sale este fiica sa, Maria, care a susținut-o și la preselecțiile MASTERCHEF. A lucrat în SUA timp de 4 ani. Îi place să gătească paste în combinații trăsnite, dar și preparate din legume cât mai colorate, cu cărnuri diferite. Gătește des și din bucătăria internațională, combină ingrediente neașteptate și speră să găsească la MASTERCHEF confirmarea că are talent în bucătărie.

Bogdan Roman are 32 de ani și este web designer. Este căsătorit și gătește de când se știe. Primele experiențe în bucătărie fiind de pe la 6-7 ani. În mare parte a învățat singur să gătească, iar bazele le-a primit de la bunica sa și de la celebra carte de bucate scrisă de Sanda Marin. Concurentul de la MASTERCHEF vede bucătăria ca pe o formă de artă și și-a cultivat această pasiune singur, din dorința de a descoperi și îmbunătăți gusturi și arome noi. A preparat de unul singur mâncare pentru 60-70 persoane, când un prieten bun l-a rugat să găteasca pentru botezul primului său născut. Este pasionat de pescuit, baschet, drumeții montane și grătare în aer liber. Ambiția sa este să devină un bucătăr faimos, să fie abordat pe stradă de necunoscuți care să îi ceară diverse sfaturi și rețete.

Mihai Toader spune că bucătăria îl pasionează, dar îl și relaxează. S-a apucat de gătit în timpul facultății, când a trebuit să își prepare singur de mâncare. Gătește de toate și abordează cu curaj stilul fusion. Face și dulciuri cam o dată pe săptămână, însă cel mai des gătește paste. Condimentele preferate sunt verdețurile, chimenul, paprika, piperul alb și vinul. A terminat ASE-ul și lucrează în domeniul marketingului. Pentru el, MASTERCHEF înseamnă cel mai important concurs din viața sa, un vis aproape ajuns realitate.

Ioana Tecsa este specialist IT și are 29 de ani. Locuiește și muncește în Cehia de aproape 2 ani, însă a venit în țară special pentru concursul MASTERCHEF. Pasiunea pentru gătit a moștenit-o de la mama sa, care a fost bucătăreasă. În grupul său de prieteni e singura pasionată de gătit, astfel că de multe ori i se cere sfatul. Gătește cu mare drag pentru prieteni, cea mai mare cerere din partea acestora fiind ciorba de burtă, dar și alte mâncăruri tradiționale românești cărora le duce dorul când este departe de țară. Are o mare pasiune pentru torturi și fiecare tort pe care îl face are o poveste care prinde viață prin decorurile pe care le realizează.

Nicușor Coroama are 19 ani și locuiește în comuna Vicovu se Jos, județul Suceava, împreună cu părinții, fratele și sora mai mici și străbunica lor. Nicușor își ajută părinții de la 10 ani. Prima dată a început să taie miei învățând de la tatăl lui. Merge împreuna cu tatăl său în fiecare sâmbătă și miercuri la piață, unde vând produse lactate. La inceput i-a fost greu, însă în timp a realizat că din asta își câștigă pâinea și că trebuie să continue să muncească. Nicușor și-ar dori să își facă o stână turistică la ferma de oi, unde să gătească mâncăruri tradiționale românești. S-a apucat de gătit ajutându-și mama în bucătărie. Nu a încercat niciodată să facă preparate din alte bucătării, deși i-ar plăcea foarte mult.

Razvan Oana are 28 de ani și este din Sulina. Este pasionat de pescuit, de plimbările cu barca, dar și de gătit. Când era mic nu mâncă mâncarea făcută de mamă și mereu își dorea să facă el alta. De acolo a început pasiunea pentru gătit, iar de-a lungul anilor a „furat” de la bunica și mama sa, dar și din emisiunile de profil. Cel mai bun preparat al său crede că este ciorba de pește. Pentru el MASTERCHEF înseamnă o experiență de viață, însă și o dorință de a descoperi dacă mâncarea sa este apreciată și ar putea să facă față în această meserie.

Maria Pop are 23 de ani, este căsătorită și mămică a doi gemeni. Este studentă, gătește din pasiune și pe lânga toate acestea lucrează și ca manichiuristă. E pe picioarele ei de la 15 ani, când a plecat de acasă pentru o viață mai bună. I-ar plăcea să aibă restaurantul său. Pasiunea pentru gătit și-a descoperit-o la 14 ani, la început de nevoie, apoi, treptat, ca pe o mare bucurie. Acum simte că a avansat mult în bucătărie și gătește aproape orice pentru soțul său, care îi adoră mâncărurile. Concurenta de la MASTERCHEF a învățat să gătească și din bucătăria ungureasca pentru că soțul său este jumătate maghiar.

Alexandru Hora se număr și el printre cei 24 de concurenți care vor intra în bucătăria MASTERCHEF. Acesta este din Oradea și provine dintr-o familie numeroasă, fiind al patrulea din cinci frați. A avut o copilărie grea, iar în urma unui accident a făcut o comoăție cerebrală și o semipareza facială. În 2004 s-a născut fetița sa, un moment cu totul și cu totul emoționant pentru el. A lucrat în străinătate, a încercat o mulțime de meserii, care mai de care mai ciudate, din multe domenii, fără să aibă vreo calificare pentru vreuna dintre ele. Dintre toate câte a făcut în viață, gătitul este pe primul loc. Deși i-a plăcut dintotdeauna să gătească, abia de o vreme încoace a realizat că e o pasiune. MASTERCHEF reprezintă pentru el un vis pe care vrea să și-l împlinească, vrea să învețe cât de mult poate în acest domeniu și apoi să facă din asta o artă.

Georgeo Andrei a descoperit bucătăria încă de la o vârstă fragedă, pe când caută să își facă de lucru în preajma mamei prin bucatarie. Apoi, când a mai crescut, își făcea lecțiile tot prin bucătărie și trăgea cu ochiul la ce gătea mama sa. Este din Timișoara, este căsătorit și are un copil. A avut ocazia să muncească și ca ospătar, printre alte meserii, și astfel și-a format ochiul în ceea ce privește arta gastronomică. Pentru el, punctul cel mai important în casă este bucătăria, zona de gătit, acolo unde se relaxează și se refugiază. Visul său este să devină critic culinar și creator în arta culinară în România.

Vlad Mureșan este somelier și activează de 10 ani în domeniu. Nu a mai gătit până acum profesionist, ci doar pentru prieteni, astfel că MASTERCHEF este o adevărată provocare. Dorința de a sta singur l-a făcut să-și descopere această pasiune. Atunci când gătește se inspiră de la un vin bun, gândindu-se cu ce îl poate asocia. Obinuiește să gătească din alte bucătării și rar, poate doar cu prietenii, gătește ceva românesc.

Aida Parascan s-a apucat de gătit pe la 14-15 ani, din necesitate. Părinții ei lucrau și avea doi frați mai mici cărora trebuia să le gătească. A învățat să gătească singură, iar pe parcursul anilor s-a perfecționat. Îi place să mănânce sănătos, prin urmare gătește numai cu ingrediente naturale. Este din Buzău, însă s-a stabilit în Italia. Este mămică a trei copii, cărora le gătește foarte des și nu le dă aproape nimic din comerț. A lucrat ca ospătar, iar MASTERCHEF înseamnă pentru ea un pas înainte. Crede că pasiunea pe care o pune în mâncare o deosebește de ceilalți bucătari amatori.

Ionuț Iancu are 24 de ani și este pasionat de gatit, dar și de pescuit. Este student în ultimul an la ASE, specializarea Management. Părinții săi erau plecați la serviciu în timpul zilei, astfel că de mic Ionuț și-a îndreptat atenția către gătit. Primul lucru pe care l-a gătit au fost ouă prăjite, apoi lapte cu griș, după care cremă de vanilie cu ou, lapte și făină. Apoi au urmat pizza, legume la cuptor și preparate din ce în ce mai sofisticate. Crede că un motiv în plus pentru care ar trebui să gătim este acela că o mare parte din produsele pe care le cumpărăm din supermarket-uri conțin foarte mulți conservanți, potențiatori de arome, săruri și alte elemente chimice.

Pham Hoang Nhat (Nini) are 22 de ani și este din Vietnam. Locuiește în București de 4 ani și este student în primul an la Master la ASE. S-a hotărât să plece din țara natală, iar decizia a coincis cu pierderea unei prietene foarte dragi. Părinții au ales această țară pentru că Nini are deja o mătușă aici, în România. A venit la MASTERCHEF pentru că îi place foarte mult să gătească și pentru că vrea să arate lucrul acesta. S-a apucat de gătit încă de mic copil, dar mai serios gătește de 3 ani. A învățat singur să gătească, „furândui-i” mamei diverse ingrediente din bucătărie. Cea mai mare realizare a sa este prima supă pe care a făcut-o când eram mic, pentru că mulțumită ei a găsit ceea ce vrea să facă în viață cu adevărat: sa gătească.

Laura Arnold este din Sibiu, are 43 de ani și gătește de la vârsta de 15 ani. A început să gătească și a învățat din nevoie, curiozitate, plăcere, toate acestea acompaniate de sfaturile mamei și cărțile de bucate. Cunoștințele și prietenii care au gustat din mâncarea sa au îndemnat-o să își deschidă un restaurant. A ajuns în multe colțuri ale lumii datorită meseriei primului soț și din fiecare țara în care a fost a învățat și câte ceva despre gastronomie. A mâncat în restaurante foarte bune și dacă i-a plăcut ceva din meniu a învățat să gătească acasă și câteodată să îmbunătățească. Acum doi ani s-a recăsatorit cu Yu-Hsuan Lin, un tânăr muzician, cetățean taiwanez. Crede că are o memorie asociativă a ingredientelor și a gustului lor și o intuiție unică a combinațiilor.

Ioan Diță are 47 de ani și este merceolog. Este căsătorit și are doi copii și, pe lângă gătit, mai este pasionat de apicultură și pescuit. Gătește de câte ori are ocazia și atunci când vrea să pună ceva deosebit pe masă. Pe lângă bucătăria tradițională, s-a avantat și către preparate exotice din bucătăria chinezească și macedoneană. Momentul în care concurentul de la MASTERCHEF a realizat că gătitul este ceea ce îl caracterizează a fost atunci când a preparat o ciorbă de pește, iar cei care au mâncat i-au spus că este mai bună decât cea făcută în Deltă de către pescari.

Săptămâna aceasta o nouă ediție a MASTERCHEF va fi difuzată la ProTV. Cei 24 de concurenți vor fi supuși la noi probe de către cei trei jurați de la MASTERCHEF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto