Diana Marcu
27.05.2014
Magazin

Clipul care face lumină în privința aselenizării. Răspunsul la întrebarea: A pus vreodată omul piciorul pe Lună?

Clipul care face lumină în privința aselenizării. Răspunsul la întrebarea: A pus vreodată omul piciorul pe Lună?
Un clip care circulă pe internet susține că aselenizarea din 1969 nu a fost falsificată de americani, așa cum cred mulți adepți ai teoriei conspirației, din simplul motiv că pe atunci nu exista tehnica necesară pentru a face acest lucru.

În clipul încărcat de utilizatorul sgcollins, se explică faptul că pe atunci nu existau efecte pe calculator și trucaje care azi se folosesc la scară largă, astfel că era imposibil să falsifici o transmisiune în direct.

Pe 20 iulie 1969, peste 500 milioane de oameni din toată lumea au urmărit în direct cum echipajul Apollo 11 aselenizează, având la bord trei astronauți. La scurt timp, au apărut primele teorii ale conspirației, legându-se în special de absența stelelor din imagini, a refuzului NASA de a publica imagini cu locul în care nava Apollo 11 a aselenizat, iar mai apoi de dispariția misterioasă a unor personaje din jurul misiunii.

S-a spus chiar că aselenizarea a fost ”cea mai mare farsă a secolului XX”. Clipul încărcat de sgcollins, care are peste 1,3 milioane de vizualizări, explică însă de ce, pe atunci, era mai ușor să ajungi efectiv pe Lună decât să înscenezi acest lucru.

Inchide