CNA a retras licența Click FM; postul de radio se închide oficial

CNA a retras licența Click FM; postul de radio se închide oficial
Publicat: 18/07/2013, 19:01
Actualizat: 28/07/2014, 19:10

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a restras, joi, licența postului de radio Click FM, având în vedere că reprezentanții acestuia nu au depus documentele necesare pentru prelungire, în termenul legal.

Consiliul Național al Audiovizualului a reanalizat, în ședința de joi, situația licenței postului de radio Click FM. Potrivit șefului Biroului Licențe-Autorizări din CNA, Răzvan Frînculescu, dosarul nu a fost completat cu o declarație notarială, precum și cu certificatul fiscal din care să rezulte că, la data solicitării licenței audiovizuale, societatea care solicită acordarea licenței nu înregistrează obligații restante la bugetul de stat. De asemenea, în urma monitorizări realizate de reprezentanții CNA în perioada 2 – 5 iulie, s-a observat că postul Click FM nu mai emitea, situația nefiind notificată de radiodifuzor.

Astfel, membrii CNA au decis să retragă licența Click FM cu șase voturi „pentru” (Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Laura Georgescu, Viorel Buda și Florin Gabrea ) și două „împotrivă” (Valentin Jucan și Cristina Trepcea).

Retragerea licenței Click FM este echivalent cu faptul că postul de radio se închide oficial.

Consiliul Național al Audiovizualului a discutat, și în ședința din data de 18 iunie, solicitarea societății Radio City FM București SRL de prelungire cu nouă ani a licenței audiovizuale a postului de radio Click FM București. Licența Click FM a expirat pe 22 mai, însă dosarul prin care societatea a cerut prelungirea licenței a fost depus la CNA în timpul legal.

CNA a rediscutat acest caz, deși Consiliul a aprobat, în ședința din 13 iunie, prelungirea licenței audiovizuale a Click FM. Împotriva prelungirii licenței Click FM a votat atunci doar Christian Mititelu, în timp ce restul membrilor CNA prezenți la analizarea solicitării – Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea – au votat pentru prelungirea licenței acestui post de radio.

Răzvan Frînculescu, șeful Biroului Licențe-Autorizări din CNA, a declarat atunci că postul de radio Click FM are probleme din punctul de vedere al acționariatului și al certificatului fiscal. Acționarul majoritar, Adevărul Holding SRL, este în insolvență, aceasta fiind motivația pentru care reprezentanții postului de radio Click FM nu ar fi putut depune declarația notarială și nici certificatul fiscal, a mai spus Frînculescu.

Pe de altă parte, prezent la ședința din 13 iunie a CNA, directorul general al Click FM, Cristian Răileanu, a spus că a fost denunțat contractul dintre Adevărul Holding SRL și Radio City FM București SRL, având în vedere că Adevărul Holding se află în procedură de insolvență. Răileanu a mai spus că pe 10 iunie a fost termenul în acest proces, însă pronunțarea s-a amânat pentru luna septembrie.

„Noi, și vorbim și în numele acționarului (Adrian Andrici, n.r.) și al creditorului, putem să refacem acest brand și putem să facem din nou acel radio City FM de care cândva 30-40.000 de oameni se bucurau. Nu negăm problemele, legate de parteneriatul cu Adevărul Holding, care, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai nefericite pe care le-am avut în 19 ani de activitate. Acest parteneriat ne-a adus în situația asta. Ca Radio City FM să mai funcționeze ca post de rock independent, avem nevoie de dumneavoastră să putem să rezistăm până în septembrie”, a mai spus atunci Cristian Răileanu.

Discuțiile cu privire la Click FM au fost însă reluate în ședința din 18 iunie și au fost foarte tensionate, unii membri ai Consiliului spunând că au votat deja pentru prelungirea licenței și nu înțeleg de ce mai trebuie reluată discuția în acest caz.

Pe de altă parte, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus atunci că, dacă licența Click FM nu ar fi prelungită, atunci ar trebui retrasă, fapt echivalent cu încetarea emisiei. „Nu am nicio problemă să rediscutăm decizia (de prelungire a licenței, n.r.), dar decizia a fost luată în limitele legislației audiovizualului”, a spus Iorga. Ea a precizat că acest radiodifuzor are o „problemă juridică”, care nu îi poate fi imputată. „În cazul de față, radiodifuzorul nu s-a făcut vinovat de încălcări grave ale legislației audiovizualului de-a lungul celor nouă ani de licență”, a spus Narcisa Iorga. Ea a mai spus că, din punctul său de vedere, dosarul nu a fost completat „din motive birocratice”.

În schimb, Christian Mititelu a avut în 18 iunie o poziție similară cu cea din ședința din 13 iunie. Mititelu a spus că licența Click FM a expirat deja și nu se poate vorbi despre retragerea licenței. El a mai spus că „nu există nicio garanție” că procesul cu trustul Adevărul Holding se va termina în septembrie 2013.

„Nu sunt motive birocratice, sunt criterii care trebuie respectate”, a spus și Laura Georgescu în ședința din 18 iunie.

La rândul său, Monica Gubernat a propus tot în ședința din 18 iunie prelungirea cu 30 de zile a perioadei în care societatea Radio City FM București SRL poate să depună la CNA documentele necesare pentru prelungirea licenței Click FM. „Dacă nu aduc certificatul fiscal (cel mai important dintre documentele care nu au fost depuse, n.r.), vom discuta la momentul respectiv”, a mai spus Gubernat. Propunerea Monicăi Gubernat a fost adoptată atunci de membrii CNA.

Pe de altă parte, în ședința din 6 septembrie 2011, CNA a aprobat modificarea structurii acționariatului și modificarea serviciului de programe din City FM în Click FM. La momentul respectiv, Adevărul Holding era controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. În 2012, Adevărul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata