Comisia Etică a TVR s-a autosesizat în cazul afirmației lui Tănase că Ponta e votat de babe și bețivi

Comisia Etică a TVR s-a autosesizat în cazul afirmației lui Tănase că Ponta e votat de babe și bețivi
Publicat: 21/11/2014, 19:18

Horia Grușcă, președintele Comisiei de Etică și Arbitraj din TVR, a confirmat, vineri, pentru MEDIAFAX, că acest subiect urmează să fie analizat de Comisia de Etică într-o ședință care va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

La respectiva ședință urmează să fie invitat și Stelian Tănase, a mai spus Horia Grușcă.

„Noi avem un regulament specific făcut în perioada domnului Alexandru Lăzescu (fost președinte-director general al TVR, n.r.), care privește postările pe bloguri. Avem și Codul de conduită în care se face referire și la activitatea pe site-uri. Urmează să analizăm (afirmațiile făcute de Stelian Tănase, n.r.) din perspectiva acestor reglementări, a regulamentului și a Codului de conduită”, a spus Horia Grușcă.

El a mai spus că atât acest regulament privind blogurile, cât și Codul de conduită al angajaților TVR „există de mai mulți ani și sunt făcute după modelul BBC”.

Stelian Tănase a publicat, pe 13 noiembrie, pe site-ul personal, un comentariu intitulat „Cine a câștigat dezbaterile dintre candidați”, în care a spus, printre altele, că Victor Ponta este votat de „babe din sate părăsite și bețivi de prin cârciumi rurale”.

„Dacă ar vota numai utilizatorii de online, Iohannis ar câștiga detașat. Dar numericește vorbind, acest electorat este inferior numărului babelor din satele părăsite și bețivilor de prin cârciumile rurale, al celor strânși pe marginea șanțurilor să povestească ce le scriu copiii plecați în occident la muncă. Că din ce trimit ei trăiesc. Ăștia (spre deosebire de copiii lor) nu votează cu Iohannis, ci cu Ponta la îndemnul primarului, mai ales dacă pune și cîteva kilograme de mălai și făină în sacoșa trecută peste gard. În plus amatorii de online nu ies din casă duminica nici măcar să se ducă la vot”, a scris Stelian Tănase.

A doua zi, pe 14 noiembrie, parlamentarul PSD Georgică Severin, președintele Comisiei de cultură și media din Senat, a declarat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Stelian Tănase „își bate joc de alegătorii care îi plătesc salariul”.

Potrivit lui Georgică Severin, „atitudinea puternic părtinitoare din punct de vedere politic” a lui Stelian Tănase este „inacceptabilă”, iar poziția exprimată de șeful Televiziunii Române reprezintă „o dovadă clară a încălcării neutralității de care TVR ar trebui să dea dovadă”. Totodată, Georgică Severin l-a îndemnat pe Stelian Tănase „la decență” și i-a solicitat „să se abțină de la implicarea în campania electorală”.

Afirmațiile lui Stelian Tănase i-au atras atenția și directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu, care a declarat, pe 18 noiembrie, pentru MEDIAFAX, că acestea sunt cel puțin de competenția Comisiei de Etică a TVR. Gherghescu a spus că acesta este un caz în care și membri ai Consiliului de Administrație (CA) al TVR ar fi trebuit să reacționeze.

Gabriel Gherghescu a făcut aceste afirmații în contextul în care Andrei Muraru, Radu Carp și Romina Surugiu, membri ai CA al SRTv, din partea PNL, PDL, respectiv Administrația Prezidențială, au solicitat public demiterea lui Gabriel Gherghescu de la conducerea TVR 1, din cauză că ar fi deturnat în scopuri electorale formatul unei emisiuni informative, „Viața satului”, din 26 octombrie, în care s-ar fi făcut publicitate electorală lui Victor Ponta.

În replică, Stelian Tănase a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că Gabriel Gherghescu „i-a făcut reclamă” lui Victor Ponta în emisiunea „Viața satului” și nu a fost echidistant în campania electorală, întrucât nu l-a chemat și pe Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, Gabriel Gherghescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a respectat legislația audiovizualului privind campania electorală, întrucât Victor Ponta a fost invitat în respectiva ediție a emisiunii „Viața satului” în calitate de premier și nu de competitor electoral.

Și acest caz, cel al emisiunii „Viața satului” din 26 octombrie, a intrat în atenția Comisiei de Etică a TVR, care urmează să formuleze în următoarea perioadă concluziile și să le prezinte conducerii TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară