Concerte ale trupei Bon Jovi, interzise în China. Care este motivul

Redactor:
Florin Badescu
Concerte ale trupei Bon Jovi, interzise în China. Care este motivul
Trupa rock Bon Jovi ar fi trebuit să susțină primele sale concerte în China, la Shanghai și Beijing, săptămâna viitoare, însă ambele show-uri ale formației americane au fost "anulate în mod neașteptat", a anunțat, marți, organizatorul AEG Asia, informează contactmusic.com.

Deși autoritățile chineze nu au oferit nicio explicație oficială pentru această interdicție, presa internațională afirmă că decizia a fost luată din cauza faptului că trupa americană a folosit imaginea lui Dalai Lama în timpul unor concerte precedente pe care le-a susținut în Taiwan, în anul 2010.

Corespondentul de la Beijing al publicației Financial Times a făcut următoarea dezvăluire: „Ministerul Culturii al Partidului Comunist a acționat în acest fel după ce a descoperit că Bon Jovi a inclus în trecut o fotografie a lui Dalai Lama într-un videoclip proiectat pe scenă, în timpul unui concert susținut în Taiwan în 2010, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Acel incident a fost urmat de un altul, atunci când un membru al grupului a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că s-a întâlnit cu liderul spiritual tibetan”.

Guvernul chinez a decis să cenzureze cât mai drastic temele care au legătură cu Tibetul în cadrul show-urilor susținute de trupele străine care au programate concerte în China. În acest an se împlinesc 50 de ani de la înființarea Regiunii Autonome Tibet, ce a fost creată după încorporarea Tibetului în Republica Populară Chineză, în 1951.

Cântăreața islandeză Bjork și trupa americană Maroon 5 au fost nevoiți la rândul lor să își anuleze concertele pe care le aveau programate în China în ultimii ani.

Bon Jovi are încă programat un concert în Macau – care, ca și Hong Kong, deține statutul de Regiune administrativă specială a Republicii Chineze -, la sfârșitul acestei luni.

Trupa Bon Jovi a cântat la București în vara anului 2011.

De-a lungul anilor, formația a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt „Slippery When Wet” (1986), „New Jersey” (1988) și „Keep the Faith” (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul „What About Now”, lansat în Statele Unite în martie 2013.

Trupa este formată în prezent din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Tico Torres (tobe, percuție), David Bryan (clape, pian, backing vocals) și Hugh McDonald (bas, backing vocals).

Inchide