Concertele și paradele organizate de 1 Mai pe litoral

Concertele și paradele organizate de 1 Mai pe litoral
Publicat: 05/04/2013, 09:02
Actualizat: 07/06/2018, 05:16

Autoritățile locale, hotelierii și proprietarii de cluburi vor organiza concerte, festivaluri de muzică și modă, dar și expoziții și parade de mașini moderne și de epocă pentru cei 40.000 de turiști așteptați pe litoral în minivacanța de 1 Mai, punctul culminant fiind Slujba de Înviere de pe plajă.

„Vom avea evenimente și concerte în majoritatea stațiunilor și în fiecare club din Mamaia, iar de 1 Mai intrăm împreună în tradiționala paradă a asociației noastre, cu 50 de mașini off-road, 30 de mașini de epocă și motociclete, dar și cu mașini de raliu, care vor promova Raliul Deltei – evenimentul anului în Delta Dunării, anunțat pentru perioada 31 mai – 01 iunie, la Tulcea. Vom încheia șirul evenimentelor organizate pentru minivacanța de 1 Mai cu sărbătorile pascale, unde aducem Lumina de la malul mării”, a informat președintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, într-un comunicat de presă dat publicității joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit documentului citat, în stațiunea Mamaia, petrecerile vor fi deschise în ziua de 1 mai de parada cu mașini de epocă, motociclete, mașini off-road și de raliu, plus autobuzele etajate, care se vor deplasa pe traseul Mangalia – stațiunile din sudul litoralului – Eforie Sud – Eforie Nord – Constanța – Mamaia – Năvodari. La această paradă auto se va adăuga o expoziție în aer liber – Expo Car Show „Conduceți prudent”, ce va fi organizată în fața clubului Ego și în parcarea aferentă, până pe 5 mai, la care vor participa 15 branduri auto de top din România.

Tot în stațiunea Mamaia vor fi organizate zeci de concerte, printre artiștii ce vor evolua în cluburi fiind Pepe, DJ M.O.S., Cabron, Alex Velea, Corina, Amerie, Ruby, DJ Simon&Pascal, DJ Willy Monfret, iar între 3 și 5 mai va fi organizat festivalul de muzică electronică The Mission 1st of May.

De asemenea, Mamaia va găzdui în perioada 1 – 5 mai și FashionTV Summer Festival – eveniment de lansare a sezonului estival, la care se adaugă petreceri FashionTV în cluburile de pe litoral deschise special pentru 1 Mai.

Și în celelalte stațiuni de pe litoral vor avea loc diferite manifestări și petreceri pentru turiștii ce vor veni la mare în minivacanța de 1 Mai. Astfel, la Eforie vor fi organizate petreceri câmpenești, concerte de muzică pop, rock și folclor, „Crosul litoralului” dar și un concurs de ciclism, în timp ce în Mangalia va fi organizat un Festivalul Florilor, iar plaja dintre stațiunile Venus și Saturn va găzdui concerte de muzică electronică.

Atât la Mangalia, cât și în Mamaia și Constanța va fi organizată Slujba de Înviere pe plajă.

Corina Martin precizează că hotelierii și agențiile de turism au lansat oferte la nivelul tarifelor de anul trecut și se înregistrează deja o creștere a cererii de cumpărare a pachetelor turistice cu peste 20 la sută față de 2012.

„Litoralul Românesc este destinația vedetă pentru petrecerea minivacanței de 1 Mai, destinația preferată în primul rând de tinerii amatori de distracții și cluburi, dar și de celelate categorii de turiști, având în vedere că vom deschide sezonul într-o maxi mini-vacanță în acest an. Am apreciat înțelegerea primului ministru față de problemele turismului românesc și, ca urmare a deciziei sale de acceptare a solicitării noastre de a aproba zilele de 2 și 3 mai ca zile libere, avem o excelentă ocazie de a organiza evenimente incendiare pentru a deschide în forță sezonul estival 2013. Ne așteptăm la un număr record de peste 40.000 de turiști pe litoral”, a mai spus Corina Martin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice