Costumul de sclavă al prințesei Leia din „Războiul stelelor” a fost scos la licitație. La cât este estimat

Publicat: 17/09/2015, 11:25

Peste 50 de obiecte care au legătură cu universul științifico-fantastic al francizei „Războiul stelelor/ Star Wars” vor fi propuse spre vânzare în această licitație, au anunțat miercuri organizatorii.

Printre acestea se află și bikini-ul auriu cu inflexiuni metalice purtat de prințesa Leia – interpretată de Carrie Fisher – în perioada în care fusese capturată și înrobită de Jabba the Hutt, în filmul „Întoarcerea lui Jedi: Ediție Specială” din 1983.

La această licitație vor fi puse în vânzare camere de filmare, folosite în timpul turnării filmelor din această franciză, scenarii, postere și prototipul căștilor speciale purtate de personajul malefic Darth Vader.

Un alt obiect valoros din această licitație este o miniatură a unei nave spațiale fugare, prezentată în „Războiul stelelor: Ediție Specială” din 1977, în care se aflau prințesa Leia și roboții C-3PO și R2-D2. Obiectul provine din colecția regretatului Grant McCune, un apreciat expert în efecte vizuale, premiat cu Oscar, și are un preț estimativ cuprins între 200.000 și 300.000 de dolari.

O cască a unui soldat din Flota rebelilor, care a apărut în primul film din această serie cinematografică, despre care se spune, de asemenea, că este prima cască de aces tip ce va fi propusă spre vânzare la o licitație publică, are un preț estimativ de 150.000 de dolari.

Obiectele din universul francizei „Star Wars” vor fi puse în vânzare în cadrul unui eveniment mai amplu ce va fi organizat de casa Profile in History, între 29 septembrie și 1 octombrie, când vor fi scoase la licitație peste 1.900 de obiecte de recuzită, inclusiv unele din universurile altor francize celebre, precum „Înapoi în viitor/ Back to the Future” și „Indiana Jones”.

Filmul „Star Wars: Trezirea Forței”, al șaptelea din această serie cinematografică, va fi lansat în Marea Britanie pe 17 decembrie, cu o zi mai devreme decât lansarea din Statele Unite a peliculei.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au anunțat ulterior că vor continua seria „Războiul Stelelor/ Star Wars” cu aceste trei noi filme.

Franciza „Războiul stelelor” a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prințesa Leia și Darth Vader și fraze precum „May the force be with you” („Forța fie cu tine”) au intrat în cultura populară mondială.

Franciza „Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.