Cum le place femeilor să își plătească cumpărăturile și ce obiceiuri financiare au bărbații

Cum le place femeilor să își plătească cumpărăturile și ce obiceiuri financiare au bărbații
Publicat: 05/12/2014, 14:48

Studiul a fost structurat pe etapele pașilor de cumpărare a cinci tipuri de produse și patru tipuri de servicii din care au fost extrase datele relevante pentru modalitatea de plată și experiența post-cumpărare.

În funcție de categoria produselor, femeile preferă ca modalitate de plată card-ul pentru electronice și electrocasnice (39%), automobile (30%) și îmbrăcăminte. În funcție de categoria serviciilor, femeile plătesc cu cardul pentru împrumuturile bancare (35%), asigurări (33%) și servicii medicale (22%).

În cazul bărbaților, pentru categoria produselor analizate, în topul preferințelor pentru plata cu cardul sunt electronicele și electrocasnicele (30%), îmbrăcăminte (29%) și produse alimentare (26%). În funcție de categoria serviciilor, bărbații plătesc cel mai mult cu cardul pentru împrumuturi bancare (33%), asigurări (25%) și telefonie mobilă/servicii internet (21%).

Banii lichizi sunt utilizați de femei mai ales pentru plata produselor alimentare (69%), îmbrăcăminte (68%) și electronice și electrocasnice (52%). În funcție de categoria serviciilor, femeile plătesc cash pentru serviciile medicale (73%), telefonia mobilă/serviciile de internet (57%) și polițele de asigurare (55%).

Bărbații achită cash pentru produsele alimentare (69%), îmbrăcăminte (67%) și electronice și electrocasnice (64%). În funcție de categoria serviciilor, bărbații plătesc cash pentru servicii medicale (79%), telefonie mobilă/servicii de internet (75%) și asigurări (63%).

În ce privește achiziționarea serviciilor, femeile preferă ca modalitate de cumpărare 79% în magazin, 7% online și 14% ambele, în timp ce bărbații preferă ca modalitate de cumpărare 70% în magazin, 8% online și 22% ambele.

Cumpărarea produselor este preferată de femei în proporție de 68% în magazin, 6% online și 22% ambele. Bărbații optează pentru modalitatea de cumpărare în magazin în proporție de 63%, online 7% și ambele 30%.

Atât femeile (85%) cât și bărbații (82%) preferă să facă împrumuturi bancare în sucursală. Femeile preferă să cumpere produse alimentare (87%) în magazin și asigurări (81%) în agenție, în timp ce bărbații preferă și ei să cumpere serviciile medicale (77%) și automobile (76%) de la sursă.

Deși mici ca pondere, valorile înregistrate la cumpărarea în mediul online pentru principalele categorii de produse/servicii sunt telefonia mobilă/servicii internet -13% femei și 20% bărbați, electronice și electrocasnice – 7% femei și 10% bărbați.

În plus, femeile sunt dispuse în proporție mai mare să plătească în plus pentru disponibilitatea imedaită a produselor (21%), iar 15% pentru caracteristici inovatoare în timp ce 19% dintre bărbați ar plăti în plus pentru disponibilitate imediată, iar 18% pentru caracteristici inovatoare.

În ceea ce privește categoria serviciilor, 34% dintre femei sunt dispuse să plătească în plus pentru disponibilitate imediată iar 18% pentru servicii premium, în timp ce 27% dintre bărbați sunt dispuși să plătească în plus pentru disponibilitate imediată, iar 17% pentru servicii premium și 16% pentru personalizare.

Caracteristica principală în funcție de categoriile de produse/servicii analizate pentru care sunt dispuse femeile să plătească în plus este disponibilitatea imediată pentru serviciile medicale 43%, împrumuturi bancare 36%, comparativ cu bărbații care sunt dispuși să plătească în plus pentru disponibilitatea imediată la achiziția de servicii medicale 33% și 27% pentru împrumuturi bancare și asigurări.

„Dacă femeile sunt mai deschise la modalitate de plată cu cardul atât pentru produse cât și pentru servicii, bărbații preferă mai degrabă cash-ul. Pe de alta parte, cu toate că în România, plata cu cardul înregistrează valori scăzute comparativ cu zona Euro, valorile arată o tendință de creștere a felului în care sunt operate plățile cu cardul”, apreciază autorii studiului.

Studiul a fost realizat în perioada 31 martie – 5 mai, pe un eșantion de 280 de persoane, cu vârsta între 20 și 35 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Unde merg românii în minivacanță. Destinațiile aflate în top
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani