Cum ne sunt afectați ochii de privitul la calculator sau smartphone

Redactor:
Gândul
Cum ne sunt afectați ochii de privitul la calculator sau smartphone
Detalii pe Gândul
Nu există nicio cercetare concretă care să arate faptul că utilizarea constantă a tehnologiei produce o deteriorare permanentă a vederii . Dar, uitându-ne la ecrane luminoase pentru ore în șir, pot apărea probleme care, inițial, pot fi considerate mai puțin importante, a declarat Dr. Richard Shugarman, un profesor voluntar de oftalmologie de la Institutul Bascom Palmer Eye al Universității din Miami.
 
Dureri de cap 
 
Citirea uni text de culoare închisă pe un fundal extrem de luminos poate duce la spasme ale mușchilor la tâmple, fapt ce provoacă dureri de cap și stres, afirmă studiile. „Negru pe gri este mult mai ușor de citit, comparativ cu negru pe un alb strălucitor”, spune profesorul cercetător Shugarman. Deci, dacă vă sunteți în mijlocul unui episod de dureri de cap ca urmare a încercării de a citi de pe un ecran, luați în calcul să reduceți contrastul laptopului sau monitorului duneavoastră.
 
Ochi uscați
 
Atunci când ne uităm la ceva în depărtare, ochii clipesc automat de un anumit număr de ori. Cu toate acestea, rata de clipire încetinește atunci când te uiți la lucruri care sunt mai aproape, evidențiază studiile de specialitate, ceea ce înseamnă că lacrimile se evaporă mai repede decât atunci când clipirea are loc mai frecvent.
 
Citește în continuare pe csid.ro
Inchide