Cum poți trata înțepăturile de albină

Cum poți trata înțepăturile de albină
Publicat: 17/07/2017, 15:39
Actualizat: 01/10/2018, 20:09

Majoritatea tratamentelor pentru simptomele de înțepare a albinelor nu sunt susținute de cercetări științifice. Totuși, ele au fost transmise de generații. Aceste remedii naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor de înțepăturiare a albinelor:

Miere
Mierea poate ajuta la vindecarea rănilor, durere și mâncărime. Pentru a trata înțepăturile albinelor cu miere, aplică o cantitate mică în zona afectată. Acoperă cu un bandaj lejer și lasă-l aproximativ o oră.

Bicarbonat de sodiu
O pastă obținută din apă și bicarbonat de sodiu poate ajuta la neutralizarea veninului de albine pentru a reduce durerea, mâncărimea și umflarea. Aplică un strat gros de pastă în zona afectată și acoperă cu un bandaj. Lasă-l timp de aproximativ 15 minute și reaplică ulterior ori de câte ori simți că ar mai fi nevoie până se ameliorează.

Oțet de mere
Oțetul poate ajuta de asemenea la neutralizarea veninului de albine. Aplică o dischetă demachiantă înmuiată în oțet de mere pe zona afectată și lasă tamponul timp de cel puțin 15 minute. Reaplică ori de câte ori simți că ar mai fi nevoie!

Pastă de dinți
Nu este clar de ce pasta de dinți poate ajuta la tratarea înțepăturilor de albine. Unii oameni susțin că pasta de dinți alcalină neutralizează veninul acru și acid de albine. Dacă este adevărat, totuși pasta de dinți nu va funcționa pe veninul alveolar. Oricum, pasta de dinți este un remediu ieftin și rapid care poate fi încercat. Pur și simplu aplică puțină pastă pe zona afectată.

Citește continuarea pe CSID.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase