Cum poți verifica dacă o baterie MAI POATE FI FOLOSITĂ, înainte să o arunci la gunoi. Nu ai nevoie de instrumente de măsurare

Redactor:
Silviu Bănilă
Nu este ușor să-ți dai seama dacă o baterie mai poate fi folosită pentru alimentarea unui dispozitiv. De cele mai multe ori, arunci bateriile vechi la gunoi și cumperi altele. Desigur, cel mai simplu mod de verificare a unei baterii este cu ajutorul voltmetrului sau ampermetrului, dar nu oricine are la îndemână un asemenea aparat.

Un clip video de pe YouTube arată cum poate fi verificată o baterie, în câteva secunde, fără un instrument de măsură. Acest truc funcționează cu toate tipurile de baterii alcaline și nu aveți nevoie decât „de degete și gravitație”, scrie informative.viralnova.com.

Voltmetrul este un aparat electric de măsură folosit pentru măsurarea tensiunilor în circuitele electrice. După cum vedem în filmuleț, bateria Energizer AAA are un voltaj de 1,6 V, iar cea Duracell AAA are 1,2 V. Autorul clipului susține că poate verifica dacă o baterie mai este sau nu bună prin lansarea de la mică înălțime. Astfel, bateria Energizer plină își păstrează poziția și rămâne „în picioare”, deoarece este mai grea, iar cea consumată, Duracell, cade în lateral. 

Inchide