Cum va evolua specia umană. Previziuni înfricoșătoare ale unui neurocercetător britanic: Vom avea tentacule, piele care își schimbă culoarea, ciocuri și chiar dinți regenerabili

Cum va evolua specia umană. Previziuni înfricoșătoare ale unui neurocercetător britanic: Vom avea tentacule, piele care își schimbă culoarea, ciocuri și chiar dinți regenerabili
Publicat: 11/07/2013, 16:20
Actualizat: 11/07/2013, 16:20

Oamenii ar putea dezvolta oase flexibile, tentacule și chiar o piele care își schimbă culoarea, pe măsură ce specia umană evoluează, pentru a ține pasul cu modificarea accelerată a mediului în care trăiește, afirmă un om de știință britanic, citat de dailymail.co.uk

Neurocercetătorul britanic Dean Burnett spune că specia umană ar putea să dezvolte o serie de caracteristici fizice suprarealiste pentru a face față provocărilor din mediul modern în care trăiește. Printre sugestiile sale bizare se află o piele care își schimbă culoarea, care îi va ajuta pe oameni să se camufleze sau să iasă în evidență, dar și tentacule, care să îi ajute pe oameni să folosească mai bine computerele.

Ideile neurocercetătorului Dean Burnett au fost făcute publice după ce un om de știință de la Universitatea Sheffield a „prezis” că oamenii din viitor vor dezvolta ciocuri și dinți regenerabili.

Dean Burnett a alcătuit astfel o listă de caracteristici fizice pe care oamenii ar putea să le dezvolte în viitor. Acestea includ tentacule, piele care își schimbă culoarea, schelet flexibil și auz selectiv. Savantul britanic notează totuși, cu umor, că procesul evolutiv se desfășoară într-o perioadă foarte îndelungată și, deci, niciunul dintre cititorii săi din zilele noastre nu va trăi pentru a vedea dacă predicțiile sale se vor dovedi adevărate sau false.

Inspirându-se de la cameleon, oamenii ar putea dezvolta capacitatea de a-și schimba, în mod voluntar, culoarea pielii, afirmă savantul britanic, al cărui studiu a fost prezentat pe blogul publicației The Guardian.

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă oamenii vor dezvolta cromatofori – celule care conțin pigmenți și substanțe cu rol reflectorizant, existente în pielea unor reptile – sau chiar dacă vor folosi tehnologia, spunând însă că, indiferent de soluția adoptată, oamenii vor avea numeroase beneficii de pe urma acestui detaliu evolutiv.

Dean Burnett spune totodată că omul deține deja capacitatea de a-și concentra auzul doar pe anumite conversații și zgomote, însă urechea umană nu deține deocamdată un mecanism fizic pentru această abilitate.

El crede că, în timp, auzul selectiv ar putea deveni mai important – poate pentru a filtra zgomotul tot mai mare făcut de rețelele de socializare și alte surse de informații difuzate în continuu.

„În loc să își abată atenția către stimuli mai relevanți, oamenii ar putea să își dezvolte capacitatea de a «ignora» voluntar lucrurile pe care nu doresc să le audă, așa cum își închid ochii pentru a bloca imaginile neplăcute”, a precizat cercetătorul britanic.

Deși această funcție ar putea genera mai puțină informație pentru oameni, Dean Burnett crede că oamenii din viitor ar putea fi astfel mai puțin stresați, mai puțin furioși și ar putea avea vieți mai îndelungate și mai fericite.

După părerea sa, pentru ca oamenii să folosească tastaturile și ecranele tactile pentru a comunica mai ușor cu computerele, rasa umană ar putea dezvolta mâini cu un grad mai mare de dexteritate, care să fie capabile să execute mișcări mai precise, dar mai puțin rigide, care să le permită să utilizeze tastaturile cu o mai mare rapiditate.

Oamenii ar putea astfel să dezvolte „tentacule, ca anemonele de mare”, a spus cercetătorul britanic. Tentaculele ar putea avea nenumărate avantaje de ordin practic, ele putând fi folosite ca un criteriu pentru selectarea partenerilor sexuali, dar și ca metodă alternativă pentru preludiul erotic.

Specia umană ar putea, totodată, să se înzestreze cu mai multe cartilagii în corp, precum rechinii, fapt care ar avea multe beneficii, inclusiv cel al unor nașteri mai ușoare.

Pe măsură ce lumea devine un mediu tot mai sigur pentru cei mai mulți dintre noi, oamenii vor avea nevoie mai puțin de oase rigide și inflexibile care ajută trupul să reziste la un impact puternic.

Autorul unui alt studiu consideră că oamenii ar putea să dezvolte în viitor ciocuri. Doctorul Fraser, biolog la Universitatea Sheffield, crede că oamenii vor avea în viitor dinți care vor crește în continuu, grație unor celule speciale. El crede că dinții umani nu mai sunt potriviți pentru alimentația modernă și s-ar putea transforma într-un cioc, care nu se va caria, nu se va sparge și nici nu va cădea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului