De ce bebelușii ar trebui să fie lăsați să stea în preajma câinilor

De ce bebelușii ar trebui să fie lăsați să stea în preajma câinilor
Publicat: 13/06/2017, 17:05
Actualizat: 13/06/2017, 18:12

Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, a fost realizat cu ajutorul copiilor care trăiesc la ferme și a reușit să arate că acei micuți care se dezvoltă în apropierea animalelor prezentau un risc mai scăzut de apariție a astmului decât cei care trăiau în ferme industrializate și izolați de orice contact cu animalele.

Toate acestea se datorează faptului că acești copii trăiesc într-o comunitate cu o floră și o faună extrem de diversă, după cum explică medicul Jack Gilbert, director al Microbiome Centre de la Universitatea din Chicago.

Câinii pot conduce la sporirea numărului de bacterii și microbi în interiorul caselor din cauza faptului că se joacă afară mai frecvent decât alte animale de companie.

Un alt studiu concluziona că deținerea de câini ca animale de companie a crescut nivelul a 56 de clase de bacterii diferite în mediul din interiorul caselor, în timp ce în casele în care există pisici doar 24 de categorii de bacterii prezintă creșteri.

Nu toate bacteriile provenite de la animale sunt bune, bineințeles, cum ar fi cele de la pisici, broaște țestoase și alte tipuri de broaște, potrivit cercetătorilor și medicilor veterinari.

Chiar dacă stăpânii de animale sunt primii care vin in contact cu bacteriile din fecalele animalelor, se află în zonele cu cel mai mare risc de contactare a salmonelei sau a altor boli cauzate de bacteriile provenite de la aceste animale, totuși, îmbolnăvirea poate fi evitată cu ajutorul unui obicei simplu – spălatul pe mâini. Astfel, oamenii reușesc să obțină tot ce e mai bun din acest mediu, respectiv să își crească imunitatea, iar cercetătorii presupun că traiul în prezența animalelor este foarte important și pentru startul în viață al copiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase