Decizie în premieră a Reginei Elisabeta a IIa. Ce s-a întâmplat la Casa Regală a Marii Britanii va rămâne în istorie

Redactor:
Cristina Andrei
Decizie în premieră a Reginei Elisabeta a IIa. Ce s-a întâmplat la Casa Regală a Marii Britanii va rămâne în istorie
Regina Marii Britanii și-a angajat un asistent personal de culoare, pentru prima dată în istorie. Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah va deveni, astfel, primul ajutor de culoare al Reginei Elisabeta a IIa, asistând, prin această funcție, la evenimente de rang înalt și participând la întâmpinarea oaspeților importanți ai membrilor familiei regale.
Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah, un ofițer originar din Ghana care a luptat în războiul din Afganistan, va ocupa unul dintre cele mai importante roluri în echipa de la Casa Regală, informează jurnaliștii de la The Times. 
 
Ca ajutor regal, Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah, cunoscut prietenilor drept „TA”, va fi, astfel, una dintre persoanele de mare încredere din anturajul Reginei și o va asista la evenimentele oficiale, fiind prezent și la întâmpinarea oaspeților de rang înalt la reședința regală. 
 
Din punct de vedere istoric, acest post a fost special creat pentru ca cineva să aibă grijă de caii regali, dar în timpurile moderne se așteaptă de la persoana care ocupă funcția să fie destul de prezent ca un sprijin pentru Regina Elisabeta. Importanța acestui rol crește mai ales acum, după ce Ducele de Edinburgh a anunțat că se retrage din viața publică. 
 
Major TA, în vârstă de 38 de ani, s-a mutat în UK din Ghana în 1982, împreună cu părinții lui. A studiat la Londra și a absolvit cursurile Academiei Militare engleze. Acesta a fost și primul ofițer al Armatei britanice care a ajuns să facă parte din Cavaleria Casei Regale și a fost și comandantul gărzilor de onoare care au asigurat protocolul la nunta lui William și Kate, în 2011. 
 
În același an, a condus și garda care a luat parte la parada organizată de ziua de naștere a Reginei. Major TA locuiește în Londra, cu soția sa, Joanna Hanna-Grindall, care este corporate manager la un muzeu din capitala britanică. Această promovare vine în contextul în care Palatul Buckingham a fost acuzat în trecut de discriminare. 
 
În 2001, de exemplu, Elizabeth Burgess, fostă membră a secretariatului Prințului Charles, a adus Casei Regale acuzații de discriminare, după ce a pretins că a fost concediată pe motive rasiale. Aceasta a declarat în fața judecătorilor că la Curte se dorea „o față albă”: „Se făceau întotdeauna glume cu negri și se puneau porecle pentru că e vorba de familia regală, care are multe privilegii”. Acuzațiile au fost respinse și catalogate drept „scandaloase”. 
 
Într-un film documetar despre societatea britanică, Major Twumasi-Ankrah a declarat că, atunci când era copil și privea la televizor parada aniversară a Reginei, nu și-ar fi imaginat nicicând că va comanda regimentul pe care îl admira atât de mult. 
 
„Din postura mea și din ceea ce am văzut în Marea Britanie, culturile noastre se îmbină cu adevărat, și dacă nici eu nu mai sunt un exemplu bun, atunci nu știu cine este”, a mai spus acesta. 
 
 
 

 

Inchide