Descoperire arheologică controversată: Doi bebeluși care au murit acum 2.100 de ani au fost înmormântați cu „căști” realizate din cranii – FOTO

Descoperire arheologică controversată: Doi bebeluși care au murit acum 2.100 de ani au fost înmormântați cu „căști realizate din cranii - FOTO
Publicat: 19/11/2019, 11:29

Scheletele au fost descoperite într-un sit arheologic din Ecuador, numit Salango. Cei doi bebeluși, morți la o vârstă fragedă, aveau pe cap cranii de copii.

Acesta este singurul caz de acest fel cunoscut, potrivit arheologilor. Cercetătorii nu știu care este cauza morții copiilor.

„Craniile” au fost puse pe capetele bebelușilor, cel mai probabil, pe când încă mai aveau țesut pe ele, altfel nu s-ar fi fixat atât de bine, potrivit cercetătorilor. Aceștia au publicat un articol cu descoperirile în jurnalul „Latin American Antiquity”.

Misterele nu se opresc aici. Oase de la mâini au fost introduse între „căști” și craniile bebelușilor. Arheologii nu știu cui au aparținut aceste oase, potrivit lui Sara Juengst, autorul principal al articolului publicat și profesor la University of North Carolina.

Lângă scheletele bebelușilor, care avea semne care indică malnutriția, cercetătorii au descoperit figurine din piatră care reprezentau strămoși.

O erupție vulcanică a acoperit cu cenușă zona în care s-a făcut descopertirea cu puțin timp înainte de moartea copiilor. Este posibil ca acest eveniment să fi cauzat foamete în zonă, potrivit cercetătorilor, fapt care explică semnele care indică malnutriția bebelușilor.

Foto: Live Science