Descoperirea de la Stonehenge care ar putea schimba istoria Marii Britanii

Descoperirea de la Stonehenge care ar putea schimba istoria Marii Britanii
Publicat: 31/12/2014, 18:52
Actualizat: 19/05/2015, 09:04

„Aceasta este cea mai importantă descoperire de la Stonehenge din ultimii 60 de ani”, a spus profesorul Tim Darvill, un arheolog de la Universitatea Bournemouth și totodată expert Stonehenge, neimplicat în noua descoperire, potrivit Huffington Post.

Descoperirea arheologică răstoarnă ceea ce se știa până acum despre monument și pune în dificultate guvernul care plănuia să construiască un tunel pe sub pietre.

Arheologii spun că au găsit un cărbune vechi ce datează de la de la 4000 î.Hr., cu toate că se credea că pietrele nu fuseseră folosite mai devreme de 3.000 î.H. Specialiștii au descoperit și cremene ars și niște instrumente, dar și rămășițe de bour, care puteau fi folosit pentru hrana vănătorilor din vechime.

Arheologii urmează să studieze mai bine ceea ce au descoperit și speră ca autoritățile să nu mai construiască tunelul care le poate da planurile peste cap.

Stonehenge este un monument preistoric ce constând dintr-un inel de pietre în picioare, situat la nord de Salisbury. Acesta este site UNESCO din 1986.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase