Destinațiile alese de români pentru minivacanța de 1 Mai 2018. Prețurile și facilitățile oferite

Destinațiile alese de români pentru minivacanța de 1 Mai 2018. Prețurile și facilitățile oferite
Publicat: 23/04/2018, 15:30

„Pentru a-și petrece minivacanța de 1 Mai, turiștii noștri au ales un sejur prelungit, de o săptămână. Cei mai mulți dintre ei au ales stațiunea egipteană Sharm El Sheikh sau emiratul Dubai, pentru că sunt destinații exotice accesibile ca preț și ca timp (aflate la doar câteva ore de zbor, 3 ore și jumătate, respectiv 5 ore față de România). Cele două destinații au fost alese pentru plajă, acolo fiind deja temperaturi de vară, în jur de 30 de grade Celsius”, a precizat Maria Goicea, director de marketing la Cocktail Holidays.

„Turiștii care merg în cele două destinații sunt persoane peste 25 de ani, cupluri sau familii, cu venituri cel puțin medii, care au buget între 500 și 1.500 de euro/persoană”, a mai menționat oficialul agenției, adăugând că vânzările pentru vacanțe de 1 Mai 2018 față de 2017 „sunt în creștere cu 10%”.

Pentru destinația Dubai, tarifele încep de la 750 euro/persoană (cazare 7 nopți, cameră dublă, mic dejun, zbor direct dus-întors cu bagaj de cală 20 kg, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asigurare medical și storno, asistență turistică), iar pentru destinația Sharm El Sheikh (Egipt) tarifele sunt cuprinse între 1.125 și 1.183 euro/cazare (7 nopți, cameră dublă – standard, superioară sau deluxe -, regim masă all-inclusive, transport cursă charter Tarom zbor direct, 1 bagaj de cală de maximum 20 kg + 1 bagaj de cabină de maximum 10 kg, transfer de grup aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport, asistență turistică).

„Sharm El Sheikh este o destinație completă, cu servicii all-inclusive și cu activități pentru toate preferințele, ideală pentru relaxare la plajă și în resorturile de la Marea Roșie, dar și pentru o vacanță activă la snorkeling, fiind unul dintre cele mai apreciate locuri din lume pentru viața subacvatică bogată, quard-safari sau plimbările cu jeep-urile în Deșertul Sahara, plimbările cu submarinul sau excursiile la Muntele lui Moise și Mănăstirea Sf. Ecaterina. Este apreciată pentru resorturile sale cu servicii all-inclusive și pentru investițiile care le fac remarcabile: cel mai lung ponton (Rixos Sharm El Sheikh), cele mai mari și impresionante piscine (Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort), cele mai frumoase foișoare pe plajă (Rixos și Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort)”, menționează reprezentanții agenției promotoare.

Pe de altă parte, potrivit lui Dan Dumitru, marketing manager Paralela 45, turiștii care au ales anul acesta să meargă în minivacanța de 1 Mai sunt, în general, cei care caută destinații călduroase sau destinații exotice pentru plajă. „Și litoralul românesc a fost căutat, ca un fel de reminiscență a acelui 1 Mai muncitoresc, tinerii alegând însă stațiunile românești de la Marea Neagră, dar și litoralul bulgăresc”.

Bugetele au fost diferite, în funcție de destinație, arată oficialul agenției Paralela 45: „Cei care au ales litoralul românesc au plătit 138 de lei/persoană/pachet pentru cel mai ieftin sejur de 2 nopți cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele în Mamaia, iar cei care au ales o vacanță exotică au plătit 2.285 euro/persoană/pachet pentru 14 zile pe litoralul din Cancun (Mexic)”.

„După o iarnă lungă, românii caută, ca în fiecare an, plajă și relaxare pentru minivacanța de 1 Mai. Ziua de 30 aprilie declarată liberă pentru bugetari a participat la creșterea cu 10% a vânzărilor față de anul trecut”, a menționat Dan Dumitru.

La Paralela 45, ofertele pentru minivacanța de 1 Mai (27 aprilie – 2 mai) sunt următoarele:
Litoral
– Mamaia, de la 373 la 963 de euro (2 persoane) – 5 nopți de cazare în cameră dublă, mic dejun, cazare la hotel de 4 stele standard sau de lux (cu piscină exterioară, plajă privată)
– Neptun, 433 de euro (2 persoane) – 5 nopți de cazare în cameră dublă, acces gratuit la spa;
Băile Felix
– între 315 și 700 de euro (2 persoane) – 5 nopți de cazare cameră dublă, cu demipensiune sau pensiune completă
– sejur de 5 nopți cu pensiune completă și tratamente – 680-700 de euro (2 persoane, cameră dublă, cazare la hotel de 4 stele)
Munte
– Predeal, de la 186 la 314 euro (2 persoane) – 5 nopți de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, cazare de 3, 4 sau 5 stele
– Sinaia, de la 261 la 554 de euro (2 persoane) – 5 nopți de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, cazare la 3, 4 sau 5 stele
– Bran, de la 240 la 350 de euro (2 persoane) – 5 nopți de cazare cameră dublă, cu mic dejun, cazare la 3 sau 4 stele.

Ca destinație externă, este exemplificată Antalya (Turcia): de la 903 la 1.300 euro/sejur de 7 nopți hotel 5 stele/camera dublă, regim all-inclusive/ultra all-inclusive, zbor charter cu compania Tarom, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică.

În continuare, Daniela Țoncu, head of leisure Happy Tour, apreciază că profilul turiștilor care merg în vacanța de 1 Mai nu s-a schimbat față de anii trecuți. „Sunt turiști între 25 și 45 de ani, cu venituri medii, și care preferă mai multe vacanțe scurte în care să vadă cât mai multe locuri. Bugetele acestora variază între 100 și 500 de euro/persoană în funcție de destinațiile dorite”, estimează reprezentantul agenției.

Potrivit Happy Tour, „cei mai multi turiști au ales să meargă în minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc sau pe litoralul bulgăresc, însă alți clienți ai agenției au mai achiziționat pachete turistice pentru această perioadă în Istanbul, Amsterdam, Milano, Roma, Atena sau Tel Aviv. Iar familile cu copii au ales parcurile de distracție – Disneyland Paris, Legoland (Germania), Portaventura (Spania) sau Europa Park (Germania).

La Happy Tour, ofertele pentru minivacanța de 1 Mai sunt următoarele:
– Circuit Israel (30 aprilie – 6 mai), 1.338 euro/2 adulți/6 nopți. Itinerariu: Tel Aviv, Betleem, Ierusalim, Ierihon, Marea Moartă, Nazaret, Caan, Galileea, Capernaum, Muntele Tabor și Haifa. Printre serviciile incluse se numără transportul cu avionul București – Tel Aviv – București cu compania EL AL, asistență (la Tel Aviv) în aeroport la sosire/plecare, 5 nopți cazare cu demipensiune (mic dejun și cină) la hotel de 4 stele (respectiv 3 nopți în Betleem și 2 nopți în Nazaret), autocar cu aer condiționat, intrări la obiectivele precizate în program, ghizi vorbitori de limba română la Betleem și Ierusalim (Via Dolorosa) specializați în acțiuni turistice/pelerinaje, însoțitor român de grup, transfer munte Tabor, taxele de aeroport și catering incluse;
– Disneyland Paris (1-3 mai), de la 781 de euro (2 adulți și un copil de 5 ani) pentru 2 nopți de cazare, regim masă demipensiune, fără bilet de avion, fast pass și intrări gratuite în parcurile de distracții. Pentru copiii sub 7 ani cazarea și mesele sunt gratuite;
– Dubai (27 aprilie – 2 mai) – de la 1.500 de euro (2 persoane), cu 5 nopți de cazare în cameră dublă, mic dejun, zboruri dus-întors, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport
– Mamaia, de la 380 la 963 de euro (2 persoane), cu 5 nopți cazare în camera dublă, mic dejun, hoteluri de 4 și 5 stele
– Neptun, 247 de euro/apartament cu un dormitor, 5 nopți de cazare
– Băile Felix, de la 350 la 724 de euro (2 persoane), cazare 5 nopți în cameră dublă, regim masă demipensiune sau pensiune completă, hoteluri de 4 sau 5 stele
– Predeal, între 200 și 400 de euro (2 persoane), cazare 5 nopți în cameră dublă, mic dejun, hoteluri de 3 și 4 stele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...