Doar 1% dintre oameni își permit să trăiască astfel. Galerie FOTO

Redactor:
Liviu Mihai
Nu este un secret faptul că astăzi 1% din populația lumii deține 50% din bogăția globală, în timp ce 50% din populație deține doar 1% din bogăție. Directorii executivi din America câștigă de aproape 350 de ori mai mult decât salariul mediu al unui muncitor, iar în 2015, 25 de manageri au fost plătiți cu aproximativ 13 miliarde de dolari, aproximativ 500 de milioane de dolari fiecare, notează Business Insider.

În cartea „1% privilegiu într-o perioadă a inegalității globale”, Myles Little prezintă într-o serie de galerii foto aspecte ale vieții de care beneficiază bogații lumii, scrie Business Insider.

„Vreau ca oamenii să înceapă o conversație despre corectitudine economică, despre prioritățile noastre, despre valorile noastre ca societate. Celebrăm adevărații eroi? Ori suntem induși în eroare?”, a spus Little.

„Varvara în casa ei” – fotografia arată cum este să crești ca un copil privilegiat în Rusia. Fotograful Anna Skladmann descrie fotografia ca pe „un fluture care încearcă să scape”.

Această fotografie denumită „Mutând munții” examinează efectele industriei miniere asupra peisajului din Munții Apalași (SUA). Fotograful a ales această imagine cu un ton amenințător pentru a vorbi despre „Costurile de consum și de privilegiu pe care le suportă mediul”.

„Costurile care ar putea fi ascunse în spatele acelui rând de copaci înalți și care afectează defapt mult mai multe persoane”, susține Daniel Shae.

„Această fotografie provine dintr-o mină de diamante din Tanzania”. Localnicii săraci care trăiesc în apropierea minei și care se străduiesc să descopere orice urmă de diamant. Îmi place acest contrast perfect între cadrul luxuriant, pagubele produse de minerit și violența „marii puteri” care nu suportă punerea la îndoială a privilegiului, susține fotograful David Chancellor.

Myles Little a fost foarte conștient că nu poate selecta fotografii tabloide tipice de Hollywood. Această fotografie, din seria Paradise Now („Paradisul acum”), arată natura iluminată artificial din orașele mari ale Asiei.

„Am vrut să arate activitatea maniacală economică. Este important să arătăm forța de muncă și productivitatea, într-o imagine care spune multe despre economie”, a spus Little.

„Iubesc la această fotografie contrastul imens între bogăție, frumusețe și ruină”, a mai spus Little despre această fotografie a lui Greg Girard realizată în Shanghai în 2002.

„Am vrut să fac un spectacol cu imagini prețioase. În această fotografie un om plutește în piscina de la etajul 57 a hotelului Marina Bay Sands, având districtul financiar din Singapore în spatele sau”, a spus Little.

Această imagine arată o comunitate din Henderson Nevada. „Fotografia vorbește despre efectele privilegiilor asupra mediului. E nevoie de multă apă pentru ca iarba să fie atât de verde în deșertul din Nevada. Oare cât poate fi de durabil?”, s-a întrebat acesta.

Prin selecția sa, Myles Little își dorește să provoace dezbateri referitoare la imaginea idolilor și a eroilor, despre care se pune următoarea întrebare „Celebrăm eroii adevărați sau simpatiile ne sunt influențate?”

Fotografia de mai sus provoacă această dezbatere. „Neputinciosul celebrează puternicul, e o imagine pe care o văd în America destul de des”, a spus coordonatorul proiectului

„Vreau să evit critica acestui om. Însă ce mă intrigă mai tare este metafora din jurul fotografiei de ansamblu”, spune Little.

Această fotografie prezintă un predicator din New York care face apel ca Wall Street să se căiască. În opinia lui Little, aceasta „una dintre imaginile iconice ale economiei din America”.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Andrei Baciu (Min. Sănătăţii): „Noile tulpini nu feresc pe nimeni de boală”. Când vor fi...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide