Doar 1% dintre oameni își permit să trăiască astfel. Galerie FOTO

Publicat: 26/05/2016, 17:19
Actualizat: 19/08/2017, 15:41

În cartea „1% privilegiu într-o perioadă a inegalității globale”, Myles Little prezintă într-o serie de galerii foto aspecte ale vieții de care beneficiază bogații lumii, scrie Business Insider.

„Vreau ca oamenii să înceapă o conversație despre corectitudine economică, despre prioritățile noastre, despre valorile noastre ca societate. Celebrăm adevărații eroi? Ori suntem induși în eroare?”, a spus Little.

„Varvara în casa ei” – fotografia arată cum este să crești ca un copil privilegiat în Rusia. Fotograful Anna Skladmann descrie fotografia ca pe „un fluture care încearcă să scape”.

Această fotografie denumită „Mutând munții” examinează efectele industriei miniere asupra peisajului din Munții Apalași (SUA). Fotograful a ales această imagine cu un ton amenințător pentru a vorbi despre „Costurile de consum și de privilegiu pe care le suportă mediul”.

„Costurile care ar putea fi ascunse în spatele acelui rând de copaci înalți și care afectează defapt mult mai multe persoane”, susține Daniel Shae.

„Această fotografie provine dintr-o mină de diamante din Tanzania”. Localnicii săraci care trăiesc în apropierea minei și care se străduiesc să descopere orice urmă de diamant. Îmi place acest contrast perfect între cadrul luxuriant, pagubele produse de minerit și violența „marii puteri” care nu suportă punerea la îndoială a privilegiului, susține fotograful David Chancellor.

Myles Little a fost foarte conștient că nu poate selecta fotografii tabloide tipice de Hollywood. Această fotografie, din seria Paradise Now („Paradisul acum”), arată natura iluminată artificial din orașele mari ale Asiei.

„Am vrut să arate activitatea maniacală economică. Este important să arătăm forța de muncă și productivitatea, într-o imagine care spune multe despre economie”, a spus Little.

„Iubesc la această fotografie contrastul imens între bogăție, frumusețe și ruină”, a mai spus Little despre această fotografie a lui Greg Girard realizată în Shanghai în 2002.

„Am vrut să fac un spectacol cu imagini prețioase. În această fotografie un om plutește în piscina de la etajul 57 a hotelului Marina Bay Sands, având districtul financiar din Singapore în spatele sau”, a spus Little.

Această imagine arată o comunitate din Henderson Nevada. „Fotografia vorbește despre efectele privilegiilor asupra mediului. E nevoie de multă apă pentru ca iarba să fie atât de verde în deșertul din Nevada. Oare cât poate fi de durabil?”, s-a întrebat acesta.

Prin selecția sa, Myles Little își dorește să provoace dezbateri referitoare la imaginea idolilor și a eroilor, despre care se pune următoarea întrebare „Celebrăm eroii adevărați sau simpatiile ne sunt influențate?”

Fotografia de mai sus provoacă această dezbatere. „Neputinciosul celebrează puternicul, e o imagine pe care o văd în America destul de des”, a spus coordonatorul proiectului

„Vreau să evit critica acestui om. Însă ce mă intrigă mai tare este metafora din jurul fotografiei de ansamblu”, spune Little.

Această fotografie prezintă un predicator din New York care face apel ca Wall Street să se căiască. În opinia lui Little, aceasta „una dintre imaginile iconice ale economiei din America”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!